Підприємців, що займаються племінною справою в Україні, перевірятимуть рідше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підприємців, що займаються племінною справою в Україні, перевірятимуть рідше

Особисті фінанси
888
Кабмін ухвалив постанову, яка передбачає зменшення частоти планових перевірок та кількості суб’єктів господарювання, що відносяться до високої та середньої груп ризику. Про це повідомили в прес-службі Держкомпідприємництва.
Відповідні зміни вносяться до чинної постанови “Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності в галузі племінної справи у тваринництві та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю)”.
Так, лише 6% суб’єктів господарювання, які торгують племінними ресурсами, відносяться до високого ступеня ризику. Перевіряти такі підприємства будуть не частіше одного разу на 1 рік.
До підприємців із середнім ступенем ризику належать 28% підприємств, які здійснюють діяльність, пов’язану з торгівлею племінними тваринами, і мають основне стадо чисельністю: великої рогатої худоби – 100 або більше голів, та/або свиней – 100 або більше голів, та/або овець – 350 або більше голів. Їх перевірятимуть не частіше одного разу на 3 роки.
А до суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику належать 66% підприємств, які здійснюють діяльність, пов’язану з проведенням генетичної експертизи походження та аномалій тварин, а також займаються торгівлею племінними тваринами. Перевірки на таких підприємствах будуть проводитися не частіше одного разу на 5 років.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас