Аргентинський песо - найкраща валюта 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентинський песо - найкраща валюта 2013 року

Світ
780
Агентство Bloomberg визнало найкращою валютою для дилерів в 2013 році аргентинський песо, який з урахуванням різниці в базових кредитних ставках у різних країнах подорожчав за рік по відношенню до американського долара майже на 20%.
За даними агентства, до трійки лідерів увійшли також ізраїльський шекель і китайський юань, які піднялися в ціні майже на 8% і 7% відповідно.
До п’ятірки найкращих валют світу для спекуляцій увійшли також національні гроші двох безпосередніх сусідів України – Угорщини та Польщі, які посіли четверте і п’яте місце відповідно. Угорський форинт за рік посилився більш ніж на 5%, а польський злотий – на 4,7%.
Також добре заробити можна було на євро, датській кроні, південнокорейській воні, мексиканському песо і швейцарському франку: їх зростання становить від 2,2% до 3,9%.
Найгіршими валютами для інвестицій в 2013 році визнані японська ієна і південноафриканський ранд, які втратили більше 16% своєї вартості, а також індонезійська рупія, що подешевшала до долара на 15%.
До списку найгірших валют для проведення валютних спекуляцій також увійшли австралійський долар, турецька ліра, норвезька крона, бразильський реал, канадський долар, чеська крона і колумбійський песо, які втратили від 5% до 12% своєї вартості до долара.
Bloomberg в рамках цього дослідження проаналізував вигідність інвестицій в 32 головні валюти світу з урахуванням різних відсоткових ставок, що діють у кожній із країн.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас