Великобританія може завершити приватизацію одного з найбільших банків країни Lloyds в 2014 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія може завершити приватизацію одного з найбільших банків країни Lloyds в 2014 році

Фондовий ринок
223
Уряд Великобританії може завершити приватизацію Lloyds Banking Group в 2014 році, продавши частку в банку, що залишилася у нього – 33%, пише газета The Daily Telegraph з посиланням на обізнані джерела.
Належний державі пакет на сьогодні оцінюється у 18,4 млрд фунтів стерлінгів ($30,35 млрд), і цю частку може бути продано протягом наступних 12 місяців.
Зі слів джерел в банку, уряд планує як приватне розміщення акцій Lloyds серед інституційних інвесторів, так і продаж паперів на відкритому ринку.
Три місяці тому держава продала перший транш акцій Lloyds з моменту надання банку допомоги в розмірі 20 млрд фунтів стерлінгів в 2008 році – 6% акцій на суму 3,2 млрд фунтів, причому папери були куплені інституційними інвесторами.
Розміщення виявилося успішним, і очікування інвесторів щодо можливого повторення продажу акцій протягом декількох місяців посилилися.
Найбільш вірогідним, на думку джерел, є продаж чергового траншу акцій Lloyds після публікації банком річної звітності 13 лютого. Пакет, що залишився в банку, держава може продати восени наступного року, зазначило джерело.
Поновлення виплати дивідендів банком вважатиметься ключовим моментом для його приватизації. Lloyds не сплачує дивіденди з моменту його порятунку державою, однак, з урахуванням поліпшення його показників, може незабаром відновити дивідендні виплати.
“Повна приватизація банку в 2014 році може бути розтягнута і буде значною мірою залежати від того, що він скаже відносно дивідендів. Позитивні заяви відкриють шлях до повного виходу держави з капіталу банку”, – зазначило одне з джерел.
Акції Lloyds в 2013 році подорожчали більш ніж на 60%, на момент закриття ринку в п’ятницю їхня вартість становила 78,84 пенса, що відповідає капіталізації банку на рівні 56,4 млрд фунтів стерлінгів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас