Жителів Саудівської Аравії позбавили Нового року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителів Саудівської Аравії позбавили Нового року

Світ
809
Саудівська Комісія із заохочення чесноти і запобігання гріху (релігійна поліція) віддала розпорядження підданим, за яким заборонила святкування Нового року за григоріанським календарем. Про це повідомляє “Аль-Джазіра”.
Едикт комісії продиктований фетвою (нормативно-правове джерело ісламського права, засноване на висновках авторитетних учених світу ісламу з певних питань – ред.) найбільш авторитетних саудівських богословів. Своїм рішенням комітет визнав за необхідне відзначати настання нового року виключно відповідно до Хіджри – місячного календаря, точкою відліку в якому є переїзд пророка Мухаммеда з Мекки до Медини.
Таким чином, жителям Саудівської Аравії протягом 31 грудня та 1 січня забороняється публічне вираження новорічного веселощів, а рітейлерам – продаж подарунків і квітів.
Заборона Нового року – не єдина відмова релігійної поліції від “чужих” місцевим традиціям свят. Так, в день Святого Валентина в Саудівській Аравії заборонено продавати червоні троянди і стилізовані зображення сердець.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас