Жванія: якщо Рада не стане центром прийняття рішень, її слід розпустити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жванія: якщо Рада не стане центром прийняття рішень, її слід розпустити

Особисті фінанси
259
За один день ми повернулися в дев’яності, проте все, що ми втратили за останній місяць, абсолютно реально надолужити в найкоротші терміни. Про це в ефірі програми “Особлива думка” заявив позафракційний депутат Давид Жванія.
“Центром прийняття політичних рішень має стати Верховна Рада, – заявив він. – Якщо ж парламент не стане таким центром, його необхідно розпустити”.
“Сьогодні українська влада не помічає парламент і вищий законодавчий орган виключений з системи прийняття рішень. Існує виконавча влада, яку формує президент. І вони настільки відірвалися від реальності, вважають себе центром землі. На жаль, всі реальні важелі впливу знаходяться виключно в їхніх руках. Тому вони себе так нахабно поводять. Як бандити, які втекли із зони, прихопивши з собою зброю своїх охоронців”.
“Проте – все в наших руках. Потрібно просто прийняти рішення”, – переконаний Давид Жванія, – Потрібно почати діяти в рамках парламенту. Парламент можна стимулювати, задіюючи розум і страх. Страх, пов’язаний з самозбереженням”.
“14 січня ми зберемося в сесійній залі, продовжимо – прийнявши відповідну постанову – роботу парламенту до 31 січня. І ось за ці три сесійні тижня у нас буде час, щоб прийняти кілька ключових рішень. По-перше, необхідно не допустити введення надзвичайного стану. Майдан – це люди з вільним мисленням, вони хочуть змін, вони хочуть дій. По-друге, потрібно прийняти акт, за яким почати процес повернення до Конституції 2004 року. По-третє, оголосити про проведення дострокових президентських виборів, вже в жовтні 2014 року. Наступним етапом мають бути дострокові вибори до місцевих рад – вже за новим законодавством і вибори до парламенту. І, нарешті, підписати Асоціацію з Євросоюзом, маючи в своєму активі вже осмислений довгостроковий план”, – розповів Давид Жванія.
Він також зазначив, що “Вибори – це не війна. Це спаринг. Влада – це не власність, це функція. Неважливо, хто буде носієм цих функцій, які будуть виписані за правилами”, – переконаний народний депутат.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас