Британська влада хоче ввести обмеження на "медичний туризм" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська влада хоче ввести обмеження на "медичний туризм"

Світ
792
Влада Великобританії запропонувала прийняти нові правила користування державною службою швидкої допомоги іноземними гостями та мігрантами для скорочення випадків так званого “медичного туризму”, повідомляє британська газета Guardian.
За планом уряду, іноземним громадянам та мігрантам не будуть відмовляти в екстреній медичній допомозі, але після її надання виставлять рахунок на оплату. Також влада пропонує підвищити для іноземних гостей вартість ліків за рецептами і послуг деяких фахівців, зокрема офтальмолога і стоматолога. Безкоштовними залишаться консультації лікарів та медсестер, що, на думку влади, знизить ризик захворювань, зокрема інфекцій, що передаються статевим шляхом, ВІЛ-інфекції та туберкульозу.
Також іноземних гостей можуть зобов’язати самостійно оплачувати невеликі хірургічні операції, які проводяться звичайним лікарем або фізіотерапевтом за загальним напрямком.
За повідомленням департаменту, цього року збільшення оплати послуг системи охорони здоров’я іноземними гостями може покрити до 500 мільйонів фунтів стерлінгів витрат. Проте представники медичної спільноти побоюються, що реалізація цих заходів обійдеться ще дорожче, а люди, що потребують медичної допомоги, можуть її не отримати.
Деталі плану, підготовленого після обговорення урядом, поки що знаходяться на стадії доопрацювання. Міністри заявили, що опублікують повний план реалізації цих заходів в березні 2014 року.
Зараз лікування в лікарні департаменту екстреної меддопомоги є безкоштовним, але наступна стадія лікування під час госпіталізації вже підлягає оплаті.
Нагадаємо, медичний туризм – це практика надання медичних послуг за межами країни проживання, суміщення відпочинку за кордоном з отриманням висококваліфікованої медичної допомоги.
За матеріалами:
АіФ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас