Держзв'язку дозволив чиновникам користуватися Windows 8 і Office 2013 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держзв'язку дозволив чиновникам користуватися Windows 8 і Office 2013

Казна та Політика
1292
Держзв’язку завершив процес державної сертифікації операційної системи Windows 8, її оновлення Windows 8.1 і пакета офісних програм Office 2013. Тим самим Держзв’язку підтвердив відповідність зазначеного програмного забезпечення вимогам технічного захисту інформації, прийнятим в Україні. “На сьогодні нова операційна система і офісний пакет Microsoft – це єдине комплексне рішення, яке дозволяє організувати робоче середовище в державних органах, яке відповідатиме затвердженим державою вимогам з технічного захисту інформації”, – зазначив Михайло Шмельов, директор з технологічної політики “Майкрософт Україна”.
У компанії зазначають, що успішне завершення сертифікації особливо важливе через припинення після 8 квітня 2014 підтримки вже застарілої операційної системи (ОС) Windows XP. Випущена 12 років тому, ця ОС на сьогодні вже не відповідає зростаючим вимогам щодо безпеки і продуктивності. З 8 квітня 2014 року буде припинено випуск оновлень, тому уразливість Windows XP до зломів, вірусів і кібератак буде збільшуватися. Оскільки, зазначають у “Майкрософт Україна”, в багатьох організаціях існують нормативні та правові вимоги, що регламентують використання тільки підтримуваного програмного забезпечення, подальше використання застарілої ОС буде суперечити їм.
Windows 8 оснащена вдосконаленою системою безпеки і включеними за замовчуванням налаштуваннями, які покликані оберігати як особисту, так і службову інформацію.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас