Сума гонорарів українських фрілансерів виявилася третьою в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сума гонорарів українських фрілансерів виявилася третьою в світі

Особисті фінанси
2733
Українці, які заробляють фрілансом в іноземних компаніях, досягли міжнародного визнання: загальна сума їхніх гонорарів виявилася третьою в світі за величиною. Випереджають Україну за цим показником лише США та Індія, про що свідчать дані біржі фрілансу Elance.
Усього протягом 6 років українські фрілансери отримали $52 млн. Для порівняння: у Росії цей показник – $20 млн, в США – $235. При цьому гонорари “віддаленців” збільшилися на 50%.
Більше половини вітчизняних фрілансерів – фахівці IT, проте їм наступають на п’яти дизайнери, перекладачі, копірайтери і маркетологи. Вони вибирають такий тип роботи заради гарної зарплати і вільного графіка. Крім того, до праці на “іноземного дядька” людей підштовхує дефіцит вакансій на батьківщині.
“На відміну від українських роботодавців, вони (іноземці – Ред.) знають ціну праці і відповідно її оплачують, – зазначає дизайнер-фрілансер Інна Вінченко. – До того ж іноземці культурніші, не принижують співробітника”. З її слів, винагорода за проект стартує від $500. Причому ці гроші можна отримати за тиждень, а можна і затягнути проект на місяць. У цьому, зі слів Вінченко, полягає головний мінус фрілансу – вільний графік вимагає серйозного самоконтролю.
Роботодавців же в роботі з українськими “віддаленцями” приваблює здатність наших співвітчизників справлятися з досить складними проектами, на відміну від конкурентів з Індії та Китаю. До того ж вартість розробки, замовленої в Україні, на третину нижча за американські і європейські розцінки. Також, зі слів експертів, замовникам з Європи простіше домовиться з українцем, ніж з азіатом.
Зі слів віце-президента Elance по країнах Європи К’єтіля Олсена, українські фрілансери також дисципліновані і виконують завдання чітко за графіком.
“Якщо так далі піде, то працівникам з України по силам очолити рейтинг найбільш високооплачуваних фрілансерів”, – говорить Олсен.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас