Як не заплатити «зайвого» за світло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як не заплатити «зайвого» за світло

Особисті фінанси
348
Як не заплатити «зайвого» за світло
Як не заплатити «зайвого» за світло
Щоб кожного місяця отримувати правильне нарахування за спожиту електроенергію, варто вчасно передавати показання.
Про це нагадали в YASNO.
Для цього процесу виділено 2 останні дні поточного місяця та перші 3 дні нового.

Кому можна не подавати

У квартирі ніхто не живе, тому можна не передавати показання.
Ні оператор системи розподілу (ОСР), ні постачальник (YASNO) не знають, що в квартирі ніхто не користується електроенергією. Тому розрахунок її обсягів відбувається за середньодобовим споживанням на основі даних за минулі періоди.
Щоб поставити все на свої місця, подайте ОСР заявку на припинення постачання або ж щомісяця, у зазначений вище період, передавайте одні й ті самі показання (останні зафіксовані).
Якщо передавати показання раніше ніж за 2 дні до кінця поточного місяця або пізніше перших 3-х днів наступного, то нарахують зайве.
«ОСР приймає показання в зазначені дні, розраховує споживання за календарний місяць та передає його нам. А ми формуємо рахунок. Якщо показання лічильника передати раніше або пізніше, то ОСР розрахує дані за середньодобовим споживанням», — пишуть в повідомленні.
Передані показання не враховують, тому що в особистому кабінеті відображаються зовсім інші дані до розрахунку.
Така ситуація можлива, якщо: ви випадково ввели показання менші за попередні або якщо працівники ОСР під час контрольного зняття показань лічильника зафіксували дані, які відрізняються від тих, які вносили ви.
Також, можливо, у вас встановлена АСКОЕ, яка передає споживання 1-го числа, тому розрахунок проводитиметься за цими даними. Тож передавайте коректні показання та не забудьте зробити це у зазначені дні.

Довідка Finance.ua:

  • як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, уряд зберіг чинний тариф на електроенергію для населення докінця травня. Про це написав прем'єр-міністр;
  • «Нафтогаз» продовжив дію пільгової ціни на газдля населення. Вона, як і раніше, буде складати 7,96 грн за куб. м блакитного палива.

Енергетична інфраструктура в Україні: чи помічниця їй зелена енергетика

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас