Apple затіває нову патентну сутичку з Samsung — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple затіває нову патентну сутичку з Samsung

Фондовий ринок
298
Каліфорнійська Apple знову починає спроби заборонити продаж ряду пристроїв Samsung на території США.
Цього разу в поле зору Apple потрапили більш ніж 20 моделей смартфонів і планшетів Samsung, включаючи Galaxy S 4G і Galaxy Tab 10.1. Ця продукція, зі слів представників Apple, порушує її патенти.
В американській компанії заявили, що заборона на продаж вищевказаної продукції Samsung дозволить захистити інтереси Apple і запобігти можливі порушення її патентних прав.
Як зазначають західні ЗМІ, навіть якщо Apple доб’ється свого, то серйозного удару по Samsung це не завдасть. Заборонити продажі нових пристрїв компанія Тіма Кука не зможе, а старі моделі-порушники вже і так поступово залишають полиці магазинів.
Нагадаємо, що в серпні 2012 р. суд засудив Samsung до штрафу в $1,05 млрд. Потім окружний суддя Люсі Кох зменшила суму на $450 млн і призначила повторний процес з метою визначення точної суми.
Пізніше в листопаді федеральний суд в Сан-Хосе оголосив про $290 млн, які південнокорейський гігант повинен буде заплатити Apple. Представники Samsung, проте, наполягають, що компанія порушила інтелектуальні права Apple максимум на $52 млн.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас