Перший український супутник зв'язку буде запущено на орбіту 27 квітня 2014 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший український супутник зв'язку буде запущено на орбіту 27 квітня 2014 року

Технології&Авто
594
«Ми виходимо на фінішну пряму щодо створення системи супутникового зв’язку. Супутник «Либідь» розробляється під егідою канадців, але сам супутник збирається в Красноярську в Науково-виробничому об’єднанні прикладної механіки імені академіка Решетньова. Наші фахівці з Національного космічного агентства України брали участь у певному етапі», – повідомив голова ДКАУ Алексєєв.
З його слів, «зараз, по суті справи, закінчено збирання супутника, він поставлений в камеру на термовипробування, потім супутник ставиться на контрольне електричне випробування, після цього він буде відправлений на орбіту. Закінчується виготовлення ракет, тому що він буде пускатися на ракеті «Зеніт» з Байконура. У нас є спільний графік з канадцями та росіянами про те, що попередня дата – це 27 квітня 2014 року- ми повинні здійснити пуск». Також Алексєєв повідомив: «Ми отримали обладнання з Німеччини для системи керування цим апаратом. Все обладнання буде монтуватися в Євпаторії. Три місяці дається на введення в експлуатацію, після цього будемо користуватися своїм супутником зв’язку, який працюватиме на позиції 48 градуси східної довготи».
Як повідомлялося, «Либідь» – перший український геостаціонарний телекомунікаційний супутник, призначений для формування Національної системи супутникового зв’язку України.
Основним підрядником і розробником корисного навантаження є канадська компанія Macdonald, Dettwiler and Associates corporation. Також MDA повинна побудувати наземну допоміжну інфраструктуру на території центру управління польотами в Україні. Контракт був підписаний в 2009 році і його вартість становить 254 млн доларів. Субпідрядником виступає ВАТ «Інформаційні супутникові системи» імені академіка Решетньова, відповідальне за супутникову платформу і конструкцію модуля корисного навантаження. Крім того, ІСС здійснює інтеграцію і випробування, доставку на космодром, бере участь в передпускових роботах, надає послуги з управління на початкових етапах експлуатації та проводить орбітальні випробування платформи. Також ІСС навчає персонал наземного комплексу управління «Либідь».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас