Після свят українці викинуть на смітник їжі на мільярд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після свят українці викинуть на смітник їжі на мільярд гривень

Особисті фінанси
903
Внаслідок псування українці викидають до 13% їжі, купленої на новорічний стіл. Про це свідчать дані щорічного дослідження харчових відходів, яке проводиться агентством AgriSurvey.
За останніми підрахунками агентства, після святкування Нового року міське населення України викине 13% закуплених продуктів внаслідок псування, що еквівалентно сумі 956 млн грн.
“Оскільки псується в основному м’ясна і свіжа овочева продукція, то, для порівняння, на звалище піде обсяг продовольства, еквівалентний близько 1,4% валової продукції тваринництва або 2,5% усього обсягу ринку овочів закритого ґрунту”, – зазначає менеджер маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Анна Квіт.
За поточними ж цінами 956 млн грн дорівнюють вартості приблизно 5,8 тис. тонн ковбаси “Московської” або 13 тис. тонн твердого сиру. За майже мільярд гривень в Україні можна купити 33 млн пляшок шампанського або тисячі тонн червоної ікри.
Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в контексті планування споживання їжі. Водночас за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно у світі псується близько 1,3 млрд тонн продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас