Університет Нікосії продовжить приймати від студентів Bitcoin - як плату за навчання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Університет Нікосії продовжить приймати від студентів Bitcoin - як плату за навчання

Світ
540
Університет Нікосії не збирається відмовлятися від використання віртуальних грошей – біткоїнів (Bitcoin), незважаючи на різке падіння його вартості через небажання ряду держав підтримати нову платіжну систему. Про це заявив головний фінансист найбільшого в Республіці Кіпр приватного ВНЗ Христос Влахос.
З його слів, біткоїни – це неминучість, яка врешті-решт призведе до суттєвої зміни та модернізації платежів. “Цифрова валюта створить більш ефективні послуги і служитиме механізмом поширення фінансових послуг в регіони світу, де не достатньо розвинена банківська інфраструктура, – заявив Влахос в четвер. – У цьому зв’язку ми вважаємо виправданим введення віртуальної валюти як методу платежів у всіх наших підрозділах у всіх містах, де вони діють”.
Наприкінці листопада Університет Нікосії став першим у світі вузом, який оголосив про перехід на новаторську систему фінансових розрахунків. Він також звернувся до уряду Республіки Кіпр з пропозицією перетворити країну на “хаб для здійснення платіжних і банківських операцій в біткоїнах”.
Однак на початку цього місяця Центральний банк Кіпру висловився категорично проти біткоїнів. У його повідомленні сказано, що “використання будь-якого виду віртуальних грошей несе в собі небезпеку, враховуючи, що вони ніяк не регулюються і операції з ними не контролюються”.
Нещодавно Народний банк Китаю (Центробанк) заборонив фінансовим інститутам КНР обслуговування операцій з використанням електронної валюти на внутрішньому ринку. “Біткоїн поки що не несе загрози фінансовій системі Китаю, однак це ризикований інструмент”, – йдеться в його повідомленні. Ця заява призвела до 35-відсоткового падіння вартості віртуальної валюти.
З попередженням проти використання біткоїнів виступила також Європейська банківська служба (EBA – European Banking Authority), яка 12 грудня заявила, що жителі Європи повинні повністю усвідомлювати ризики, пов’язані з розрахунками в біткоїнах, перш ніж вирішувати використовувати їх. “Не існує жодних специфічних регулятивних норм захисту, які покрили б ваші втрати в разі, якщо платформа, на якій відбувається обмін або зберігання вашої віртуальної валюти, впаде або припинить діяльність”, – йдеться у попередженні.
Біткоїн, який також називають “кріптовалютою”, – це пірінгова електронна система платежів, що використовує власну грошову одиницю. Вона була запущена в січні 2009 року. Біткоїн коштував тоді 5 центів. Її особливістю є децентралізована емісія нових біткоїнів, якою може скористатися будь-який бажаючий, але в строго обмежених кількостях і тільки шляхом використання обчислювальних потужностей з метою захисту платіжної системи від повторного витрачання коштів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас