Солодощі "Рошен" і українські вагони скоро повернуться в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Солодощі "Рошен" і українські вагони скоро повернуться в РФ

Фондовий ринок
720
Продукція української кондитерської компанії “Рошен”, заборонена Росспоживнаглядом, може повернутися на російський ринок до 1 березня, а сертифікати на українські вагони відновляться до 1 лютого 2014 року. Про це повідомили в Мінекономрозвитку РФ.
Такі рішення, за даними джерела в міністерстві, містяться в плані дій з врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі на 2013-2014 роки, який міністри економіки РФ і України підписали за підсумками шостого засідання російсько-української міждержавної комісії 17 грудня в Москві.
Зокрема, за словами джерела, в плані міститься пункт про те, що сторони приймуть всі необхідні заходи для нормалізації торгівлі кондитерськими виробами компанії “Рошен” до 1 березня 2014 року.
Також документ передбачає відновлення дії сертифікатів на поставку в РФ вагонів, що виробляються українськими підприємствами “Азовзагальмаш”, “Дніпровагонмаш”, Крюківський вагонобудівний завод і Стаханівський вагонобудівний завод.
Зокрема, за словами джерела, передбачається, що російська сторона надасть сприяння в організації проведення інспекцій на українських вагонобудівних підприємствах. Мета – відновити дії виданих раніше сертифікатів на вагони до 1 лютого 2014 року.
Нагадаємо, на зустрічі в Москві Володимир Путін і Віктор Янукович домовилися про документи, згідно з якими Україна отримала знижку на газ. Тепер російське паливо обійдеться не в $430, а в $268,5. Також Україна отримає $15 млрд кредиту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас