Прибуток Oracle в IV кварталі становить $2,55 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток Oracle в IV кварталі становить $2,55 млрд

Фондовий ринок
193
Компанія Oracle, що займається розробкою корпоративних баз даних, відзвітувала про прибуток за минулий квартал. Він знизився з $2,58 млрд минулого року до $2,55 млрд у поточному.
Виручка збільшилася до $9,28 млрд з $9,09 млрд. Компанія поступово переходить від одноразового ліцензування своїх розробок до бізнес-моделі “ПЗ як послуга”. За останній квартал об’єм запланованої виручки від такого типу послуг збільшився на 35%.
На 3% порівняно з минулим роком знизилася виручка від продажу техніки.
Основним джерелом прибутку залишається всесвітньо відома база даних 12с. Наступна версія продукту, зі слів генерального директора компанії Ларрі Еллісона, викликала небувалий інтерес з боку клієнтів, а обсяг замовлень на наступний і 2015 рр. може поставити новий рекорд.
Сильний попит на ПЗ Oracle зберігається з боку європейських і північноамериканських клієнтів, продажі в Азії знизилися на 10%.
В останні роки Oracle стикається з жорсткою конкуренцією з боку таких компаній, як Salesforce.com і Workday, які пропонують подібні за функціоналом програмні продукти, але за нижчою ціною.
У наступному кварталі компанія очікує, що виручка від продажу ПЗ збільшиться на 6-12%, а її загальний обсяг зросте на 3-7%.
За прогнозами IDC, витрати корпорацій на сервери, системи зберігання даних і підтримку комп’ютерних мереж наступного року зростуть на 4%, а не лише на 1%, як у поточному.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас