Ієна девальвувала до п'ятирічного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна девальвувала до п'ятирічного мінімуму

Валюта
356
Ієна впала на 14% цього року, – це найгірший результат в індексі Bloomberg, який дозволяє відстежувати валюти 10 розвинених націй. Євро виріс на 8,5%, показавши найкращий стрибок, в той час як долар виріс на 3,6%.
Збільшення дефіциту демонструє ефект зниження курсу ієни по відношенню до долара, при цьому збільшився імпорт енергоносіїв, оскільки атомні станції в країні залишаються закритими після катастрофи в 2011 року. Уряд намагається підтримувати обороти в третій за величиною економіці в світі, тоді як аналітики прогнозують скорочення в II кварталі наступного року, коли збільшиться податок з продажів.
Саме на ієну більше інших валют вплине ефект від згортання кількісного пом’якшення в США.
Дефіцит торгового балансу Японії в листопаді досяг рекорду. Тим не менш, цей фактор говорить про зростання попиту усередині країни, що дуже важливо з урахуванням підвищення податків у квітні 2014 року.
Дефіцит становив 1,29 трлн ієн ($12,6 млрд), свідчать дані міністерства фінансів. Економісти, опитані Bloomberg, очікували показник на рівні 1,35 трлн ієн.
Експорт збільшився на 18,4%, а поставки в Китай прийшли в норму порівняно з показником минулого року. Експорт в Китай збільшився на 33,1% в річному вираженні. Поставки в США збильшилися на 21,2%, в ​​той час як експорт в ЄС додав 19,4%. Імпорт збільшився на 21,2%. При цьому імпорт нафти і зрідженого природного газу збільшився на 34,9% і 37,4% відповідно.
“Дефіцит буде скорочуватися з квітня, оскільки експорт продовжить збільшуватися, а ефект від тимчасового різкого підвищення імпорту через зростання попиту напередодні підвищення податків буде скорочуватися”, – сказав головний економіст Sumitomo Mitsui Asset Management Акіоші Такуморі.
Торговий баланс залишається дефіцитним протягом 17 місяців поспіль, і це найдовший період з 1979 року. Минулого тижня ієна наблизилася до п’ятирічного мінімуму до 103,92 за долар.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас