S&P оцінив кредитоспроможність "ПриватБанку" вище суверенного рейтингу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P оцінив кредитоспроможність "ПриватБанку" вище суверенного рейтингу України

Фондовий ринок
809
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s присвоїло «ПриватБанку» довгостроковий кредитний рейтинг “B-”, при цьому власна кредитоспроможність банку (SACP) оцінюється на рівні (“B+”), що на 2 значення вище суверенного рейтингу, повідомила прес-служба банку.
За інформацією банку, також S&P присвоїв банку короткостроковий рейтинг “С” за міжнародною шкалою.
Повідомляється, що експерти S&P відзначили більш високі темпи зростання, кращу якість активів (частка проблемних кредитів у портфелі банку становить 5,1%), більш високу прибутковість і рівень стійкості в період криз, а також більш низький рівень кредитних концентрацій «ПриватБанку» порівняно з середніми значеннями у банківській системі і порівнянним банкам в Україні.
S&P висловило впевненість у можливостях банку зберегти лідируюче положення в українській банківській системі завдяки модернізації технологічних процесів та впровадженню інноваційних продуктів. Водночас, рівень довгострокового кредитного рейтингу банку “В-” за методологією S&P стримується рівнем суверенного кредитного рейтингу України за зобов’язаннями в іноземній валюті.
Негативний прогноз рейтингів також відображає прогноз за суверенними рейтингами України і може бути переглянутий на стабільний за умови ослаблення тиску, пов’язаного з потребами уряду України в зовнішньому фінансуванні.
1 листопада міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s Ratings Services знизило довгостроковий кредитний рейтинг України в іноземній і національній валюті до рівня «B-» з «В» і водночас підтвердило короткостроковий рейтинг на рівні «В». Прогнози за рейтингами – негативні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас