Центробанк Китаю заборонив обмін Bitcoin на реальну валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Китаю заборонив обмін Bitcoin на реальну валюту

Валюта
2715
Народний банк Китаю /Центробанк/ заборонив китайським платіжним сервісам надавати клірингові послуги онлайновим біржам біткоїнів. Про це пише агентство Bloomberg, цитуючи слова Чжоу Цзіньхуана, заступника керівника клірингового департаменту Народного банку Китаю.
Заборона набуває чинності після закінчення тижня новорічних вихідних, які розпочнуться в Китаї 31 січня.
“Фактично це означає, що після китайського Нового року ви позбудетеся можливості вивести гроші з онлайн-платформ”, – коментує цю новину Зеннон Капрон, керівник шанхайської компанії” Капронейжа” /Kapronasia/, що спеціалізується на фінансовому консалтингу.
На початку грудня повідомлялося про те, що китайський Центробанк заборонив фінансовим організаціям країни проводити будь-які операції з біткоїнами.
Віртуальна валюта біткоїн випущена в обіг в 2008 році програмістом Сатосі Накамото. Її принциповими відмінностями є анонімність транзакцій і відсутність централізованого регулювання. Сьогоднішній курс цифрової валюти знизився на 8,9% і становить 772 долара за біткоїн /на 12:55 мск/. Курс на головній китайській біткоїновій біржі впав на 24% – до 4099,99 юанів /675,3 долара/ за біткоїн.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас