Ще один великий медіа-холдніг в Україні продали: Comments.ua, Kyiv Weekly, UGMK.info і фотоагентство PHL — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще один великий медіа-холдніг в Україні продали: Comments.ua, Kyiv Weekly, UGMK.info і фотоагентство PHL

Фондовий ринок
1942
Власник Evolution media Віталій Гайдук продав активи медіахолдингу, а саме газету «Коментарі», англомовне видання Kyiv Weekly, сайти Comments.ua, UGMK.info і фотоагентство PHL. Про це виданню «Телекритика» повідомила гендиректор Evolution media Юлія Литвинова. Після зміни власника, Литвинова та її заступник Сергій Скрипник залишили компанію.
«Зі мною говорили тільки люди, які називали себе “фронтменами”. Це були юристи або люди, наближені до юриспруденції. Я навіть не знаю їхніх прізвищ, вони не представлялися. Вони довели до мого відома, що власники компанії змінилися. Цим “фронтменам” я передавала справи. Я за два тижні завершила всі процедури, і тепер новий власник, очевидно, визначиться з новою стратегією компанії, з новим курсом розвитку і з новим менеджментом», – розповіла Литвинова.
Хто став новим власником холдингу, вона точно не знає. «Можу лише здогадуватися за непрямими ознаками, хто є кінцевим власником компанії. Так, зі мною комунікували юристи, які, серед дуже багатьох клієнтів, обслуговували «Брокбізнесбанк»… Кінцевого бенефіціара не так легко вирахувати», – сказала Литвинова. Деякі джерела телекритики припустили, що покупцем став Сергій Курченко, який раніше придбав медіахолдинг УМХ, проте представники «ВЕТЕК-медіа» спростували цю інформацію.
Крім Литвинової і Скрипника з холдингу більше ніхто не пішов. Головним редактором «Коментарів» залишається Тетяна Мокротова. Однак коментувати зміни в компанії вона не стала, пославшись на те, що «не володіє інформацією з цього приводу». За даними джерел «Телекритики» в Evolution media, нових власників та керівництво редакціям поки не представили. Про їхні плани подальшого розвитку медіахолдингу також поки нічого не відомо.
Нагадаємо, мультимільйонер Сергій Курченко достроково закрив операцію з купівлі UMH. Фінансові зобов’язання за угодою, старт якої був оголошений сторонами 21 червня 2013 року, на сьогодні виконані. Суму угоди сторони не розголошують.
За матеріалами:
Телекритика
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас