"Богдан" виготовлятиме 4 моделі легкових авто китайської JAC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Богдан" виготовлятиме 4 моделі легкових авто китайської JAC

Фондовий ринок
1016
Корпорація “ Богдан”, один з провідних операторів автотранспортного ринку України, протягом найближчих двох років має намір поставити на повномасштабне виробництво (зварювання-забарвлення-збирання) 4 моделі легкових автомобілів китайської JAC і зайняти не менш ніж 2-3% українського ринку легкових автомобілів, повідомив президент корпорації Олег Свинарчук.
“Завдання, яке ми хочемо вирішити, запускаючи виробництво автомобілів цієї марки спільно з китайським партнером – це за два роки вийти на 2-3% ринку легкових авто в Україні. На жаль, ринок наступного року ми оцінюємо не надто оптимістично – 180-190 тис . машин.”, – повідомив Свинарчук під час офіційного старту виробництва першого в модельній лінійці автомобіля С-класу – J5 в Черкасах у суботу.
Водночас Свинарчук нагадав, що китайська China Anhui Jianghuai Automobile (JAC) надала “Богдану” статус повноцінного експортера, і сьогодні корпорація має можливість продавати автомобілі на всій території СНД.
“Сьогодні наша ліцензія передбачає можливість продавати авто, виготовлені в Черкасах, на всіх ринках СНД, і ми працюємо разом над отриманням сертифікатів для поставки на європейські ринки. Сьогодні продукція JAC продається більш ніж в 100 країнах, і, в принципі, завод в Черкасах розглядається як базовий для роботи з країнами СНД, і в перспективі ми сподіваємося, що це буде і Східна Європа”, – повідомив Свинарчук.
Зважаючи на ці плани, корпорація має намір наступного року випустити 5-6 тис. автомобілів J5, у тому числі близько половини реалізувати на експорт до країн СНД.
Водночас він не уточнив планів за обсягами виробництва другої моделі – кроссовера S5, почати виробництво якого планується на початку наступного року, зазначивши, що “вони зараз прораховуються, вивчається ринок”.
Щодо питання про можливість поставки цих автомобілів до Європи, Свинарчук зазначив, що така стратегія є, і вона буде реалізовуватися.
“Продукція JAC відповідає нормам Євро-5. Але європейський ринок дуже висококонкурентний, необхідно вкладати великі гроші в просування продукції. А технічно жодних проблем немає”, – сказав він, додавши, що з урахуванням високого рівня локалізації (вже на першому етапі – 51%), ведуться переговори і можливості продавати ці автомобілі під брендом “Богдан”.
О.Свінарчук повідомив, що в підготовку виробництва автомобілів JAC інвестовано $15 млн, однак основні інвестиції, в тому числі китайської сторони (розмір яких він не вказав), будуть зроблені в локалізацію виробництва.
Він також нагадав, що завод у Черкасах, що має потужність 120-150 тис. автомобілів, може стати рентабельним лише при випуску, мінімум, 50 тис. автомобілів на рік (наступного року попередньо планується випуск 21 тис. авто всіх вироблених марок-ІФ), “тому ми і шукаємо можливість виходу на всі ринки для завантаження потужностей”.
Як повідомлялося, в поставках комплектуючих для виробництва автомобілів JAC буде задіяно близько 50 постачальників, у тому числі понад 30 – українських. Високий рівень локалізації виробництва дозволяє знизити ціни порівняно з імпортованими в середньому на 10 тис. грн на седан і на 15 тис. грн – на кросовер S5.
На сьогодні в дилерській мережі ціни на імпортовані з Китаю седан J5 з бензиновим двигуном 1,499 л (Євро-4) коштує від 104,9 тис. грн, з двигуном 1,8 л і АКП – від 129,9 тис. грн, кросовер S5 – від 154 тис. грн. з 2-літровим двигуном.
На заводі в Черкасах також випускаються автомобілі Lada, Hyundai, автомобілі під власним брендом, а також готується виробництво позашляховиків Great Wall.
У поточному році очікується обсяг виробництва на рівні 8-9 тис. автомобілів.
China Anhui Jianghuai Automobile заснована в 1964 році. Це комплексна автомобілебудівна компанія, що спеціалізується на випуску легкових автомобілів, легкого комерційного транспорту, вантажівок і автобусів. Річний обсяг виробництва автомобілів більше 700 тис., двигунів – більше 500 тис. JAC входить до топ 10 найбільших виробників Китаю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас