Рейтинг банку "Фінанси та Кредит" понижений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг банку "Фінанси та Кредит" понижений

Фондовий ринок
1413
Рейтингове агентство Moody“s Investors Service знизило кредитний рейтинг банку “Фінанси та Кредит” з Ba3.ua до B3.ua, за депозитами в національній валюті – до Caa2, за незабезпеченими борговими зобов’язаннями в іноземній валюті – до Ca. Про це банк повідомив у своєму прес-релізі.
У повідомленні також зазначено, що кредитний рейтинг за депозитами в іноземній валюті залишився на колишньому рівні – Саа2. Зберігся також і рівень рейтингу фінансової стійкості – Е.
За повідомленням, зміни, внесені Moody“s до рейтингів, спричинені наміром банку “Фінанси та Кредит” рефінансувати єврооблігації на суму $95 млн.
“У зв’язку з динамічними економічними і політичними подіями в Україні, які не завжди носять позитивний характер, ми з розумінням ставимося до обережної оцінки міжнародними рейтинговими агентствами як країни в цілому, так і її фінансових структур”, – заявив голова правління банку “Фінанси та Кредит” Володимир Хливнюк.
Нагадаємо, що наприкінці листопада банк “Фінанси та Кредит” запропонував провести процедуру рефінансування власникам кредитних зобов’язань (loan participation notes, LPN) на $95 млн з терміном обігу до 2014 року. Це включає в себе обмін всіх або частини випущених цінних паперів частково на готівкові кошти і частково на LPN, з терміном обігу до 2019 року. При цьому відсоткова ставка за новими LPN знизиться з 10,5% до 9,125%. Організатором угоди був оголошений VTB Capital.
Банк “Фінанси та Кредит” заснований в 1990 році. Його найбільшими акціонерами банку на 1 жовтня 2013 р. залишалися ТОВ “Асканія” (46,5%), ЗАТ “F$C Realty” (49,96%).
За даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2013 року, банк “Фінанси та Кредит” посідав 14-е місце (24,447 млрд грн) серед 178 діючих у країні банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас