Deutsche Bank заборонив трейдерам сидіти в чатах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank заборонив трейдерам сидіти в чатах

Валюта
465
Німецький Deutsche Bank заборонив персоналу, що працює з інструментами з фіксованою прибутковістю і на іноземних валютних біржах, використовувати онлайн-чати.
В організації зазначили, що використання мультічатов на валютних біржах було заборонено ще в першому кварталі поточного року, а тепер заборона поширилася і на всі інші сфери бізнесу з фіксованою прибутковістю.
Заборона Deutsche Bank була введена на тлі розслідування махінацій з лондонською ставкою міжбанківського кредитування (Libor), проведеного міжбанківськими регуляторами. Під час проведення розслідування регулятори звернули увагу на чати, в яких обмінюються повідомленнями трейдери банків: на думку контролюючих органів, таке спілкування може використовуватися в незаконних цілях.
Минулого тижня про заборону на використання чатів оголосив UBS, розпорядження стосувалося відділення інвестиційних банківських операцій. Аналогічні кроки, за даними Reuters, також зробили Citigroup і Barclays.
Розслідування маніпуляцій ставками кредитування почалося в США та ЄС у 2008 році. У незаконних діях підозрювалися найбільші банки світу. У 2012 році Barclays, UBS і RBS були змушені виплатити більш ніж 3,5 мільярда доларів штрафу в обмін на відмову від судового переслідування, тим самим фактично визнавши свою провину в махінаціях. Зараз розслідування триває.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас