Великобританія заборонила продаж HTC One Mini — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія заборонила продаж HTC One Mini

Фондовий ринок
1050
Суд Великобританії заборонив продажі смартфона HTC One Mini, який порушує кілька патентів, що належать Nokia. Ця модель зникне з британського ринку до кінця цього тижня.
HTC вдалося уникнути найстрашнішого – заборони на реалізацію всієї лінії смартфонів HTC One, на яку припадає близько 70% продажів в країні. Але зняття навіть єдиної моделі може помітно позначитися на рівні продажів тайванської компанії в гарячий передсвятковий сезон.
Наприкінці жовтня британський суд ухвалив, що HTC використовує технології передачі даних, які порушують патенти Nokia. Зараз фінська компанія намагається на повну використовувати свій патентний портфель і веде процеси проти HTC не тільки у Великобританії, але і в Німеччині, Голландії, Італії, США, Франції та Японії.
Наприкінці вересня Комісія з міжнародної торгівлі США визнала, що тайванський виробник електроніки – компанія HTC – порушила права на 2 патенти, що належать Nokia.
На думку судді Томаса Пендера, яка має попередній характер, HTC у своїй продукції використовувала алгоритми для усунення перешкод в радіосигналі і механізм роботи в мережах з різними частотами, інтелектуальні права на які належать фінській компанії.
Остаточне рішення з цього питання буде прийняте 23 січня майбутнього року. У комісії є право накласти заборону на імпорт, що порушує патентне право продукції. Під санкції можуть потрапити такі моделі HTC, як Amaze 4G, One S, Rhyme і Vivid.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас