Ахметов отримав ліцензію на торгівлю газом в Угорщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов отримав ліцензію на торгівлю газом в Угорщині

Фондовий ринок
514
Дочірня компанія енергохолдингу ДТЕК (Донецьк) – DTEK Magyarorszag Kft (DTEK HungaryPowerTrade LLC) отримала ліцензію на торгівлю природним газом на території Угорщини. Про це йдеться в повідомленні холдингу на Лондонській фондовій біржі.
«Це допоможе ДТЕК підвищити ефективність імпорту газу для задоволення потреб її генеруючих потужностей та інших компаній групи СКМ», – йдеться в повідомленні.
ДТЕК зазначає, що планує розвивати свій газовий бізнес і зацікавлений у роботі безпосередньо в європейських енергетичних ринках.
«На сьогоднішній день ціна газу в Європі нижча, ніж у НАК “Нафтогаз України”. ДТЕК інвестує в розробку українських родовищ і шукає інші можливості закупівлі дешевшого ресурсу для забезпечення власних потреб у паливі.
Компанія DTEK MagyarorszagKft отримала всі необхідні дозволи, встановлені угорським законодавством, і поставлятиме газ на адресу українських підприємств групи СКМ. Наявність ліцензії дозволить скоротити ланцюжок посередників і придбати експертизу роботи на газовому ринку Європи», – цитуються в повідомленні слова директора з комерційної діяльності ДТЕК Андрія Фаворова.
У повідомленні наголошується, що в 2012 р. «ДТЕК Трейдинг» отримав п’ятирічну ліцензію на постачання природного газу, що дозволило зайняти активну позицію на внутрішньому і зовнішньому газовому ринку. У липні поточного року компанія почала імпортувати природний газ з Європи.
Як повідомлялося раніше, ДТЕК на своєму сайті оприлюднив регламент (бізнес-правила) DTEK Magyarorszag з торгівлі газом, необхідні для отримання ліцензії.
У документі наголошується, що компанія може торгувати газом як на внутрішньому ринку Угорщини, так і здійснювати експортно-імпортні операції.
Регламент DTEK Magyarorszag датований вереснем 2013 р. DTEK Magyarorszag Kft була зареєстрована в 2010 році для торгівлі електроенергією.
Із липня 2013 року «ДТЕК Трейдинг» (дочірня компанія ДТЕК) почав імпорт природного газу через Угорщину (заявлений обсяг – до 100 млн куб. м на місяць).
Наприкінці жовтня 2013 р. «ДТЕК Трейдинг» почала технічні поставки газу через Польщу за договором з Polskie Gоrnictwo Naftowe i Gazownictwo SA (Польща).
ДПЕК управляє енергетичними активами System Capital Management (Донецьк). 100% акцій SCM належить бізнесменові Рінату Ахметову.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас