Страховики відмовляються відшкодовувати збиток, заподіяний Євромайданом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховики відмовляються відшкодовувати збиток, заподіяний Євромайданом

Особисті фінанси
1555
Збитки або витрати, прямо або побічно спричинені, зокрема, громадянською війною, різного роду народними хвилюваннями, повстанням, заколотом, терористичним актом, не включені до страхового покриття, і страхове відшкодування за ними не виплачується. Про це повідомили у страховому товаристві “Іллічівське” і страховій групі “ТАС”.
Водночас, як зазначили в компаніях, у разі виникнення страхової події кожен випадок розглядатимуть в індивідуальному порядку. У НАСК “Оранта” повідомили, що відповідно до правил страхування, будь-якого роду військові дії, маневри або інші військові заходи та їхні наслідки, путч, заколоти, терористичні акти, громадянська війна, бунти, заворушення, страйки, несанкціоновані збори є підставою для відмови у виплаті за договорами КАСКО та договорами страхування майна.
“Оскільки автомобіль – це не будинок – об’єкт рухливий. Його можна заховати в гараж, відігнати з місця передбачуваних мітингів, не паркувати в центрі і не використовувати в якості “загороджувального” предмета, як сьогодні на підступах до Кабміну”, – зазначила директор з операційної діяльності СК “АКСОР” Оксана Руденко.
Про страхування майна вона зазначила, що згідно з правилами, що діють у СК “АКСОР”, винятком є оголошення в країні надзвичайного положенія. Як зазначили агентству в СК “Альянс Україна”, в компанії підставою для відмови у виплатах страхового відшкодування є офіційне визнання урядом громадських заворушень в країні і введення комендантської години.
При цьому всі опитані компанії сходилися в одному: всі ці винятки не належать до добровільного медичного страхування. Також компанії повідомили, що на сьогоднішні не надходило звернень, пов’язаних з акціями протесту.
Як зазначив генеральний директор “Апріл Асистанс Україна” Костянтин Шусторович, в звичайних договорах страхування, як в Україні, так і за кордоном, до винятків потрапляє настання страхової події в результаті різного роду силових протистоянь і громадянських заворушень.
“Однак ми діємо в кожній ситуації згідно з інструкціями замовників – страховиків. Якщо страхова компанія визнає подію страховою – ми організуємо допомогу”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас