Більше 3,5 тис. банкірів у Європі заробили 1 мільйон євро або більше за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше 3,5 тис. банкірів у Європі заробили 1 мільйон євро або більше за рік

Світ
341
Більше 3,5 тис. банкірів у Європі заробили 1 мільйон євро ($1,4 мільйона) або більше за минулий рік після стрибка винагород по всьому континенту і в Британії, де високооплачуваних фінансистів в 12 разів більше, ніж в будь-якій країні.
Дані банківського регулятора, представлені в п’ятницю, показують, що лондонські банкіри легко обійдуть правила нарахування бонусів в Євросоюзі, які набирають чинності з наступного року. Бонуси найбільш високооплачуваних банкірів були майже в чотири рази вищі їх фіксованої річної зарплати. Бонуси стали гарячою темою для політиків та громадськості. Багато хто думає, що надмірні виплати змушують банкірів сильніше ризикувати і це, наприклад, призвело до кризи в 2008-2009 роках.
ЄС намагається приборкати надмірні апетити банкірів і повідомив, що з 2014 року бонуси для співробітників, які займаються торгівлею активами, не зможуть перевищувати їхню річну зарплату, або дві зарплати, якщо акціонери схвалять це. Свіжі дані Європейської банківської адміністрації показують, що 3.529 банкірів в ЄС заробили не менш ніж 1 мільйон євро в 2012 році, що перевищило показник 2011 року на 11 відсотків.
Британія налічує 2.714 таких співробітників, що також на 11 відсотків вище рівня 2011-го, відображаючи домінуючу позицію Лондона як фінансового центру. Дані показують, що банки Британії та Франції повинні змінити структуру виплат відповідно до нових правил, тому що деякі бонуси перевищують річну зарплату майже в чотири рази.
Не менш ніж 10.000 банкірів, більшість з Лондона, торкнеться нове правило. Такі банки, як Barclays, Deutsche Bank і HSBC, планують урізати бонуси і підвищити фіксовану зарплату, щоб відповідати новим правилам.
Цифри банківського регулятора – рідкісна можливість поглянути на зарплати банкірів по всій Європі. Серед тих британських фінансистів, які заробляють більше мільйона євро, 2.188 працюють в інвестиційному банкінгу, 62 в роздробі, 198 в управлінні активами і 266 в інших секторах.
Регулятор повідомив також, що 212 банкірів у Німеччині заробили більше мільйона євро, що на чверть більше, ніж у 2011 р. У Франції таких фінансистів було 177, на 9 відсотків більше, ніж у 2011 р. Деякі країни, наприклад, Чехія і Естонія, не мають банкірів, які заробляють мільйон євро і більше, проте в Польщі їх сім.
За матеріалами Reuters
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас