Найбільш невдале прибирання у світі: британець викинув вінчестер з Bitcoin на $7,5 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільш невдале прибирання у світі: британець викинув вінчестер з Bitcoin на $7,5 млн

Особисті фінанси
12363
Житель британського міста Ньюпорт Джеймс Хоувелс позбувся статку понад 7,5 млн доларів. Їх він міг би отримати сьогодні, якби влітку не викинув у смітник жорсткий диск з 7500 біткоїнів – грошових одиниць платіжної системи Bitcoin. Вартість біткоїнів вчора злетіла вище за 1000 доларів.
Система Bitcoin використовує поєднання криптографії з публічними ключами і технологією пірінгових мереж, що дозволяє створити віртуальний аналог золота – ресурсу, запаси якого важко поповнити і можна обміняти на валюту. Система була створена в 2009 році програмістом Сатоши Накамото, який повністю зник з Інтернет-простору в квітні 2011 року. Він же створив програмне забезпечення, яке дозволяє людям “добувати” монети Bitcoin, проводячи на комп’ютері складні математичні обчислення. Процес виробництва нових монет постійно ускладнюється, змушуючи витрачати на нього щоразу більше обчислювальних ресурсів.
Як розповідає The Daily Mail, Хоувелс виготовив 7,5 тисячі біткоїнів на початку 2009 року, коли нова система була відома вузькому колу ІТ-фахівців, до якого входить і він сам. Для отримання зазначеної кількості біткоїнів він запустив додаток для видобутку на своєму ноутбуці, який пропрацював один тиждень. Хоувелс міг отримати більше монет, якби його дівчина не поскаржилася на шум від комп’ютера через тиждень.
У 2010 році на ноутбук Dell XPS N1710, на якому Джеймс Хоувелс запускав додаток, пролили шипучку. Комп’ютер зламався, і Хоувелс вирішив продати його частинами, залишивши собі лише жорсткий диск. А приблизно в середині літа 2013 року, прибираючи вдома, він викинув вінчестер на звалище. Тоді 1 біткоїн коштував менше 100 доларів – чомусь тюхтія Хоувелса накопичена на той момент сума не надихнула на більш дбайливе ставлення до диску.
На початку місяця біткоїн торгувався в районі 215 доларів, нагадує “Газета.ru”. Сплеск вартості деякі експерти пояснюють переоцінкою протягом короткого часу, обумовленою обмеженою пропозицією і зростанням попиту.
Сенат США раніше провів слухання з питань віртуальних валют, під час яких деякі чиновники висловили стурбованість відсутністю належного регулятивного контролю за віртуальною валютою з метою запобігання незаконної діяльності, у тому числі відмиванні грошей.
За матеріалами:
cnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас