Боголюбов, Коломойський і батько подруги Абрамовича підозрюються в спробі заволодіти британською нафтовою компанією - Independent — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боголюбов, Коломойський і батько подруги Абрамовича підозрюються в спробі заволодіти британською нафтовою компанією - Independent

Енергетика
1861
Підприємці Олександр Жуков (батько подруги Романа Абрамовича Дарини), Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський підозрюються британською владою в спробі незаконно стати власниками нафтогазової компанії JKX. Про це з посиланням на анонімні джерела 7 листопада пише газета The Independent.
Як стверджує видання, в даний час дії бізнесменів розслідуються Комісією зі злиттів і поглинань (The Panel on Mergers and Takeovers). Інвестиційна компанія Glengary, яка веде справи Жукова, і Eclair, діюча від імені Боголюбова і Коломойського, представили Комісії документи, які повинні показати, що між їх клієнтами не було змови з метою отримати контроль над JKX.
Керівництво компанії наполягає на зворотному, стверджуючи, що бізнесмени, які є власниками акцій JKX, розраховували управляти компанією без формальної пропозиції про викуп акцій у інших власників. Видання підкреслює, що якщо росіяни будуть визнані винними в змові, їх змусять відмовитися від часток в JKX, а репутації буде завдано шкоди.
Влітку 2013 росіяни виграли суд у JKX, звинувативши компанію в порушенні своїх прав як акціонерів. При цьому суддя зазначив, що свідчення Жукова, Боголюбова і Коломойського «містили численні помилки та неточності […] які дозволяють припустити наявність змови».
Представники Комісії та компанії Eclair відмовилися від коментарів.
Олександр Жуков є засновником компанії «Синтез Ойл». Він проживає в Лондоні з 1993 року. Статок українського бізнесмена Геннадія Боголюбова Forbes в 2013 році оцінив у 1,7 мільярда доларів, а Ігор Коломойський, за даними журналу, володіє активами на 2,4 мільярда доларів.
Виручка JKX за перші шість місяців 2013 склала 91,3 мільйона доларів, а чистий прибуток – 7,5 мільйона доларів. Основні активи компанії розташовані в Росії, на Україні, а також в Угорщині, Словаччині та Болгарії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас