У Нью-Йорку заборонили продавати сигарети молоді до 21 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нью-Йорку заборонили продавати сигарети молоді до 21 року

Світ
160
Влада американського міста Нью-Йорк зробила черговий крок у боротьбі з курінням: вона затвердила заборону на продаж сигарет людям молодше 21 року, піднявши таким чином колишню мінімальну планку на три роки (раніше тютюнові вироби могли придбати особи не молодше 18 років).
Нью-Йорк став першим містом в США, де вікова планка на купівлю сигарет була піднята настільки високо. Крім того, за рішенням міської ради відтепер у Нью-Йорку особам молодше 21 року не продаватимуть не тільки звичайні тютюнові вироби, а й електронні сигарети. А мінімальна ціна на пачку сигарет складе 10,5 долара.
Підвищення мінімального віку для покупки сигарет дозволить скоротити число курців в “Великому яблуці” на 55%, розраховують експерти. Втім, вони відзначають, що тільки одного цього і підвищення цін недостатньо – необхідно посилити пропаганду здорового способу життя серед молоді і надати людям можливості для занять спортом.
Рішення міської ради про підвищення мінімального віку покупців тютюнових виробів протягом найближчого місяця повинен підписати мер Нью-Йорка Майкл Блумберг. Воно набуде чинності через 180 днів.
У Нью-Йорку сигарети поставили поза законом у всіх громадських закладах, включаючи кафе, бари та ресторани, ще в 2002 році. З 2011 року також було заборонено куріння на пляжах, у парках і громадських басейнах. Крім того, податки на сигарети в Нью-Йорку є найвищими в США.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас