Японія подала офіційну скаргу до СОТ на Україну - за високі мита на ввезення іномарок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія подала офіційну скаргу до СОТ на Україну - за високі мита на ввезення іномарок

Казна та Політика
4350
Японія подала офіційну скаргу до СОТ на український уряд за високі мита на ввезення іномарок. Але штраф Україні поки не загрожує, а такі заходи прийняті для того щоб підштовхнути уряд до скасування мит. Про це заявив політолог Олександр Палій.
“Це захід, який підштовхує Україну до вирішення цієї проблеми. Ризик природно присутній, і ситуація зі скаргою неприємна, але рутинна. Думаю, що Японія налаштована вирішити це питання”, – сказав він.
Але, за словами експерта, рішення цього питання досить довгий і трудомісткий процес .
“Буде досить тривалий розгляд, і бажано утрясти це питання під час розборок. Мита необхідно скасувати, оскільки ринок японських автомобілів в Україні великий, і грошей у ньому замішано багато”, – пояснив Палій.
Також політолог зазначив, що український автомобільний ринок перебуває у скрутному становищі, і Україні необхідно його розвивати.
“Якщо говорити відверто, то український автопром зараз в глухому куті. Нам необхідно відвойовувати власний ринок, а не відгороджуватися від японців митами – це не вихід. Потрібно розвивати власне виробництво. Ситуація така, що краще було б пустити до себе на територію збірні цехи тих же японців чи німців, як це робить Росія”, – додав він.
Нагадаємо, що з 13 квітня Україна ввела спеціальне мито на імпортовані в країну легкові автомобілі незалежно від країни виробництва. Ще в серпні міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявляв про можливість скасування спецмита на іномарки в разі підписання угоди про асоціацію з ЄС.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас