Міндоходів хоче зібрати з українців додатково 25 млрд. грн. податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міндоходів хоче зібрати з українців додатково 25 млрд. грн. податків

Казна та Політика
5857
Міндоходів розраховує на додаткові надходження до 20-25 млрд. грн. від впровадження загального декларування доходів. Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.
«Що стосується цифр, які ми сподіваємося отримати завдяки цьому, то це буде не менше 20-25 млрд. грн. Не менше. Але це песимістичні розрахунки», – повідомив Олександр Клименко.
За словами глави Міндоходів, додаткові податкові надходження від введення загального обов’язкового декларування доходів громадян дозволить у майбутньому знизити ставку єдиного соціального внеску.
«Я впевнений, що введення загального декларування доходів дасть можливості та ресурси для наступного кроку щодо зниження ставок податку не єдиний соціальний внесок», – зазначив міністр.
При цьому Олександр Клименко підкреслив, що Міндоходів вже розробило концепцію впровадження загального декларування доходів, але до кінця поточного року вона буде проходити громадське обговорення.
«Ми можемо сьогодні говорити, що цей механізм ми повинні впровадити, зробити ці необхідні кроки для того, щоб у нас був ресурс і були необхідні можливості для зниження ставки податку», – підкреслив глава Міндоходів.
Як повідомляли «Коментарі», раніше Олександр Клименко заявляв, що впровадження обов’язкового декларування доходів для всього населення країни буде проходити протягом кількох років.
При цьому він запевняв, що без обговорення з платниками податків ініціатива запровадження загального декларування доходів прийнята не буде.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас