На Україну чекає дефолт і різка девальвація гривні - радник Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Україну чекає дефолт і різка девальвація гривні - радник Путіна

Казна та Політика
13399
Радник Президента РФ з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв впевнений, що підписання угоди про Асоціацію між Україною та ЄС призведе до дефолту і девальвації національної валюти в Україні. Про це він заявив сьогодні в ефірі телеканалу «Росія – 24».
«Крок за кроком (в галузі технічних стандартів, санітарних, ветеринарних заходів) вони будуть все більше ставати частиною Євросоюзу. І, природно, це буде приводити до того, що у нас контроль на кордоні буде залишатися, а по деяких позиціях навіть посилюватися, – упевнений радник президента Росії.
Так, за його словами, у разі якщо Україна підписує угоду про Асоціацію з ЄС, Росія та інші держави Митного союзу згідно з договором про Зону вільної торгівлі залишають за собою право переходити від режиму вільної торгівлі до режиму найбільшого сприяння.
«Якщо ці товари будуть неконтрольовано перетікати на наш ринок, то згідно з додатком 6 до Зони про вільну торгівлю СНД Митний Союз вправі буде вводити імпортне мито на товари, що ввозяться з України. Це означатиме удар по українському експорту десь на 2-3 млрд доларів втрат для української економіки», – прогнозує Глазьєв.
Все це в майбутньому, упевнений він, загрожує Україні дефолтом і девальвацією національної валюти. «Головним кредитором України є Росія. Крім Росії, сьогодні кредитів Україні ніхто не дає, і якщо Україна здійснює таке економічне самогубство, то навряд чи російські банки будуть далі її кредитувати. Це все веде до дефолту, до неможливості оплачувати зовнішній борг і утримувати курс валюти. Адже такий великий дефіцит зовнішнього балансу, неминуче настає і девальвація валюти. Цілком можлива різка девальвація, у два-три рази», – заявив Глазьєв.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас