"Гарно" живемо: у Калуші більше 1,5 тис. працівників бюджетної сфери пішли у відпустку за свій рахунок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Гарно" живемо: у Калуші більше 1,5 тис. працівників бюджетної сфери пішли у відпустку за свій рахунок

Казна та Політика
1196
Народний депутат Ольга Сікора вимагає негайно виплатити заробітні плати для 1,5 тис. працівників бюджетної сфери міста Калуша. Про це повідомили у прес-службі народного депутата.
Криза у відносинах Держказначейства перед місцевими бюджетами призвела до невиплати заробітної плати понад 1,5 тисячам працівників бюджетної сфери м. Калуш, які змушені були піти у відпустку за свій рахунок.
“До мене як до народного депутата України звернувся мер міста Калуша Івано-Франківської області Ігор Насалик з приводу невиконання державою своїх зобов’язань, зокрема недофінансування в повному обсязі дотації вирівнювання на зарплату працівникам бюджетної сфери міста Калуша, непроведення платежів Держказначейством України, незабезпечення в повному обсязі коштів на медичну реабілітацію інвалідів (санаторно-курортне лікування), неповернення боргу в сумі 7 млн ​​323,5 тис. грн на оздоровлення дітей міста, “безпідставне незаконне обмеження фінансування витрат з перевезення пільгових категорій населення” (субвенція з Державного бюджету відповідно до ЗУ “Про автомобільний транспорт”), а також значного завищення обсягів доходу бюджету міста”, – йдеться в повідомленні.
За словами нардепа, у вимушених неоплачуваних відпустках зараз перебувають лікарі, які незважаючи на все це ходять на роботу, за яку їм не нараховують плату. На знак протесту проти ситуації, що склалася мер із заступниками теж пішли в неоплачувані відпустки, залишивши місто напризволяще.
“Така ситуація в місті викликала велику соціальну напругу, дала привід сумнівам працівників бюджетної сфери в завтрашньому дні, породила інформаційні дискусії. Тому, на виконання звернень міського голови та враховуючи складну економічну ситуацію в регіоні з неможливості виплати зарплат працівникам бюджетної сфери, невиконанням державою своїх зобов’язань в частині повернення коштів з перевезення пільгових категорій громадян, забезпечення санаторно-курортного лікування інвалідів та дітей, я направила депутатський запит Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, в якому ви повинні терміново забезпечити безперебійну роботу Держказначейства в місті Калуш. Зняти соціальну напруженість у регіоні шляхом забезпечення виплати зарплат працівникам бюджетної сфери”, – заявила депутат.
Ольга Сікора направила депутатське звернення на ім’я Генерального прокурора України Віктора Пшонки.
“Я прошу Генпрокуратуру в порядку прокурорського нагляду перевірити правомірність дій посадових осіб держави та забезпечити виконання ними зобов’язань держави перед місцевими бюджетами для безперебійної роботи Держказначейства в місті Калуші, забезпечення виплати зарплат працівникам бюджетної сфери, виконання державою зобов’язань з перевезень пільгових категорій громадян; оздоровлення інвалідів та дітей, повернення боргу у розмірі 7 млн ​​323,5 тис. грн. та відшкодування різниці в тарифах за електроенергію”, – резюмувала політик.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас