Bank of America скоротить 3 тис. співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America скоротить 3 тис. співробітників

Фондовий ринок
340
Американський банківський гігант Bank of America планує скоротити штат співробітників бізнесу з іпотечного кредитування на 3 тис. співробітників в IV кварталі.
Таким чином банк реагує на багатомільярдні штрафи, які він змушений виплатити у зв’язку з подіями 2008 р. В першу чергу звільнення торкнуться офісів банку в Техасі, Флориді, Каліфорнії.
Регулятори в особі Федерального агентства з фінансування житла (Federal Housing Finance Agency) мають намір оштрафувати банк Bank of America Corp. на суму $6 млрд.
Від банку вимагають заплатити за свою роль у іпотечній кризі США, оскільки Bank of America навмисно вводили в оману регулятори щодо рівня ризиків за іпотечними облігаціями, які згодом були і реалізовані іпотечним агентствам Fannie Mae і Freddie Mac. В результаті іпотечні агентства зазнали колосальних збитків, а владі США довелося організовувати їх порятунок.
Компанія Countrywide Financial, яку в 2008 р. купив Bank of America, до настання фінансової кризи в масовому порядку видавала кредити на купівлю нерухомості, не проводячи належного аналізу позичальників, а потім продала ці активи в Fannie Mae, не попередивши про погану якість кредитів
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас