Українці купують квартири, орієнтуючись на ціну, а не на якість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці купують квартири, орієнтуючись на ціну, а не на якість

Нерухомість
1632
Вибираючи житло, українці в першу чергу орієнтуються на ціну квартири (97,6 %), потім на рівень розвитку інфраструктури району (90,4 %) і в останню чергу їх цікавить якість житла. Про це свідчать дані всеукраїнського соціологічного опитування, проведеного центром «Соціальний моніторинг» на замовлення Української федерації роботодавців охорони здоров’я.
Такі фактори як екологічність району та використаних при будівництві матеріалів хвилюють 87,5 % і 85,1 % відповідно.
«При виборі житла для українців ціна важливіша від якості, а питання екологічності житла і району його розташування йде на другий план. При цьому третина українців знають про негативний вплив будівельних матеріалів на здоров’я», – сказав директор центру «Соціальний моніторинг» Дмитро Дмитрук.
Для 85 % українців важливий вік житла – новобуд чи старий будинок. І лише для 69 % опитаних має значення мальовничість району, в якому розташоване житло.
За оцінками федерації, понад 60 % житла може бути небезпечним для здоров’я людини. На якість повітря всередині приміщень найбільший вплив справляють будматеріали, в той час як смог з вулиць лише на 20 % впливає на мікроклімат будинків і офісів.
Соцопитування було проведено центром «Соціальний моніторинг» з 9 по 16 вересня 2013 р. Усього було опитано 2,007 тис. респондентів в 24-х областях, АР Крим та Києві. Похибка не перевищує 1,3-2,2 %.
Нагадаємо, в першому півріччі 2013 р. в Києві та області було укладено 29,9 тис. угод на ринку житлової нерухомості. Це на 4 % більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Київський регіон – єдиний, який продемонстрував зростання угод за січень-червень 2013 р.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас