Спортивні люди більше заробляють - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спортивні люди більше заробляють - дослідження

Особисті фінанси
1255
Швейцарські вчені з Університету Санкт-Галлена виявили зв’язок між доходом людини і фізичною активністю. Виявилося, що зарплати тих, хто займається спортом, вищі в порівнянні з людьми, які ігнорують його взагалі.
Найбільшу різницю у рівні зарплат у порівнянні з неактивними людьми показують любителі спорту на відкритому повітрі – гольфу, лиж, мисливства та ін. (5,4-6,5 тис. фунтів для чоловіків і 3,4-5,5 тис. фунтів для жінок). Правда, незрозуміло, що тут наслідок, а що причина – можливо, люди, котрі добре заробляють, просто можуть собі дозволити види спорту, які зазвичай вимагають спеціального спорядження.
Однак навіть у тих, хто займається звичайним фітнесом (в тому числі біг і велоспорт), доходи суттєво вищі в порівнянні з байдужими до спорту людьми (4,6-6,2 тис. фунтів для чоловіків і 3-3,9 тис. фунтів для жінок). Заняття командними видами спорту (наприклад, футболом або волейболом) дає надбавку в 2,6-4,3 тис. фунтів для чоловіків і 2,2-4,6 тис. фунтів для жінок.
Крім того, серед спортивних людей в більшості випадків менше безробітних. Наприклад, серед тих чоловіків 26-45 років, які займаються командними видами спорту, безробіття на 3,5% менше в порівнянні з тими людьми, хто взагалі не займається спортом. Автори дослідження вважають, що такі люди не тільки в спорті вміють грати в команді, – ця якість сильно цінується роботодавцями.
Нагадаємо, міністр спорту України Равіль Сафіуллін вважає, що небажання займатися спортом і згубні звички можуть призвести до того, що вже до 2060 року українців залишиться всього 12 млн.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас