Банкіри за дотримання правил професійної етики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри за дотримання правил професійної етики

658
Відбулось перше організаційне засідання Комітету з банківської етики, створеного при Асоціації українських банків. Як вже повідомлялось, Комітет сформовано за пропозиціями комерційних банків. До його складу входять Віце-президент АУБ та голови правлінь банків Аваль, ВАБанк, Електронбанк, Креді Ліоне-Україна, Реал-банк, Приватбанк та Укрсоцбанк.
Під час засідання обговорено проект Положення про Комітет, розглянуто вимоги щодо банківської етики. Банкіри відзначили, що головною метою Комітету є сприяння формуванню умов рівного конкурентного середовища. З цією метою, відповідно до запропонованого проекту Положення, до компетенції Комітету передано здійснення аналізу та запобігання фактів порушень банківської етики, безпосередній розгляд справ та прийняття рішень за ними, застосування заходів, що забезпечують оперативний та справедливий розгляд справ.
За рішенням членів Комітету проект Положення та вимоги щодо банківської етики буде передано на обговорення та доопрацювання всіх членів Асоціації українських банків, після чого їх має затвердити З’їзд АУБ.
Голова згаданого Комітету Олександр Сорокін (АКБ “Укрексімбанк”) вважає, що його створення є свідченням зростання цивілізованості вітчизняної банківської системи, усвідомленням необхідності формування таких етичних стосунків між банками, які сприяли б утвердженню позитивного іміджу та довіри до неї. Діяльність Комітету надасть можливість вести внутрішньо-системний діалог з впровадження етичних стандартів у банківську діяльність, запобігати недобросовісній конкуренції, демпінгуванню, порушенням професійної етики тощо”.
За матеріалами:
АУБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас