Азаров: на 1 вересня середньомісячна заробітна плата на 257 грн вища, ніж роком раніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: на 1 вересня середньомісячна заробітна плата на 257 грн вища, ніж роком раніше

Казна та Політика
526
Прем’єр-міністр України Азаров зазначив, що на 1 вересня 2013 р. середньомісячна заробітна плата вже на 257 грн вища, ніж роком раніше, але проблему повноти розрахунків роботодавців з працівниками вирішити поки не вдалося, хоча, починаючи з березня, щомісяця заборгованість по заробітній платі скорочується. Про це він заявив під час засідання уряду. “Є факти також виникнення “нових” боргів перед працівниками. Це неприпустимо”, – додав глава уряду.
Він нагадав, що Глава держави поставив завдання щодо скорочення боргів по заробітній платі незалежно від того, якої форми власності підприємство і все це є завданням для місцевих органів влади та відповідних міністрів, якщо мова йде про державні підприємства.
“Ми склали чіткі графіки скорочення боргів. І тих керівників, які їх не дотримуються, вмовляти не будемо. Будемо використовувати всі доступні важелі, щоб захистити права людей на оплату праці. Вимагаю, щоб енергійно включилися в цю роботу керівники регіональних адміністрацій. Кожен випадок навіть наміру керівництва підприємств скоротити своїх працівників або перевести їх на неповний робочий день, повинен бути приводом для голови адміністрації, щоб втрутитися в ситуацію особисто”, – підкреслив М.Азаров.
Він додав, що проблеми, які виникають з фінансуванням і виплатою заробітної плати в окремих регіонах, переважно свідчать не про глибину бюджетних проблем, а про те, що не вжито заходів щодо попередження проблем.
“Скажімо, коли йдеться про працівників бюджетної сфери, якщо на території в певний період бракує коштів на оплату праці – є можливість, наприклад, взяти бюджетну позику. При необхідності ми виділяємо додаткові ресурси з державного бюджету.
Наприклад, 9 жовтня уряд на 2,1 мільярда гривень збільшив додаткову дотацію місцевим бюджетам для своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів. Не було жодного разу, щоб, наприклад, губернатор до мене звернувся і я проігнорував прохання про бюджетну підтримку на оплату праці”, – зазначив глава уряду.
“Люди за жодних умов не повинні страждати”, – додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас