Єдина бівалютна країна в світі стане одновалютною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдина бівалютна країна в світі стане одновалютною

Валюта
2916
Згідно з фінансовими реформами, запропонованими президентом Куби Раулем Кастро, країна відмовиться від своєї бівалютної системи.
Як повідомляється, тепер значення конвертованого п’єсо (CUC) буде поступово уніфіковане з низькою вартістю CUP.
Зазначимо, що з 1994 року в Кубі було дві валюти, конвертований п’єсо (CUC) був прив’язаний до долара США і використовувався в секторі туризму і зовнішньої торгівлі.
Водночас національний п’єсо (CUP), яким користувалися прості кубинські громадяни, лише частково був прив’язаний до долара. Примітно, що Куба – єдина країна в світі, де в обігу перебувають дві валюти.
Тепер значення конвертованого п’єсо (CUC) буде поступово уніфіковане з низькою вартістю CUP, що покладе край системі, що стала причиною обурення простих кубинців.
Спочатку бівалютна система була покликана захистити слабку кубинську економіку, проте вона обурила місцевих жителів, які отримували зарплату у валюті з низькою вартістю, при цьому пересічні громадяни не могли придбати товари, доступні тільки тим, хто мав у своєму розпорядженні конвертовану валюту.
Нагадаємо, на минулому тижні повідомлялося, що Католицька церква Куби вирішила запустити курси для людей, які хочуть розпочати свою справу. Новий план економічних реформ, прийнятий владою, дозволяє кубинцям займатися малим бізнесом, тож такі тренінги, можливо, матимуть успіх.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас