У РФ посилки з іноземних інтернет-магазинів обкладуть митом у 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ посилки з іноземних інтернет-магазинів обкладуть митом у 10%

Світ
607
Федеральна митна служба пропонує ввести 10-відсоткове мито з кожної міжнародної посилки, відправленої інтернет-магазинами. Про це повідомив в. о. начальника Московської митниці Центрального митного управління Олександр Дуров, а також підтвердили в прес-службі ФМС.
В даний час митом у розмірі 30% митної вартості товарів, але не менше € 4 за 1 кг їх ваги, обкладаються тільки ті посилки, задекларована вартість яких перевищує $ 1 тис. і загальна вага яких більше 31 кг.
Дуров сказав, що зараз йде громадське обговорення можливості введення спецмита, розмір якого може скласти від 1 до 10% залежно від результатів обговорення. “Ми витрачаємо сили і засоби, неадекватні кінцевому економічного ефекту. Тому зараз обговорюється пропозиція щодо введення мит, які будуть сплачувати покупці”, – зазначив Дуров.
Він також повідомив, що обсяг посилок, що пройшли через Московську митницю, перевищив 7 млн ​​відправлень. Середня вартість кожної посилки склала € 400. Таким чином, обсяг інтернет-торгівлі, з яким має справу тільки Московська митниця, перевищує € 2,8 млрд, підкреслив він. Введення 10-відсоткового мита з кожної посилки від інтернет-магазину має принести до федерального бюджету до € 28 млн, вважає Дуров.
На думку президента Національної асоціації інтернет-торгівлі Олександра Іванова, введення мита мало вплине на розвиток вітчизняної галузі інтернет-торгівлі. “Є дві групи людей, які купують товари в зарубіжних інтернет-магазинах. Одна з них, дуже численна, купує тому, що дешево, і при введенні будь-якого, навіть 20-відсоткового мита ціна товару буде менше, ніж якби купівля відбувалася в російських магазинах. А друга група, нечисленна, купує товари, яких в російських інтернет-магазинах просто немає, тому вони і будуть продовжувати купувати товари в зарубіжних інтернет-магазинах”, – пояснив Іванов.
Співвласник і голова ради директорів компанії Qiwi Борис Кім вважає, що з введенням мита може зрости конкурентоспроможність російських онлайн-магазинів.
В даний час західні торгові інтернет-майданчики не платять податків і додаткових мит, а вартість товарів у них менше, тому якщо мита будуть введені, то і кінцева вартість товарів буде вище. З іншого боку, для кінцевих споживачів це може мати негативний ефект, тому що деякі категорії товарів у російських онлайн-магазинах не представлені, попереджає він.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас