Одне з найбільших вагонобудівних підприємств України скорочує третину співробітників - через проблеми з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одне з найбільших вагонобудівних підприємств України скорочує третину співробітників - через проблеми з РФ

Фондовий ринок
3399
Стахановський вагонобудівний завод, одне з найбільших вагонобудівних підприємств України, має намір тимчасово скоротити третину співробітників у зв’язку зі складною економічною ситуацією в вагонобудівній галузі СНД, що призвела до скорочення виробництва вагонів, повідомив голова наглядової ради СВЗ Едуард Місевра.
«На Стахановському вагонобудівному заводі під тимчасове скорочення потрапила третину співробітників (близько 1,5 тис. осіб). По суті, єдиною причиною тому є економічна ситуація в вагонобудівній галузі СНД в цілому. Незважаючи на тимчасовий спад виробництва, ми сподіваємося на відновлення ринку і затребуваність вагонів нашого виробництва», – сказав він.
Разом з тим Місевра підкреслив, що «завод зберігає за собою можливість виробляти якісний вантажний рухомий склад широкого модельного ряду (у тому числі спеціалізованих вантажних вагонів) за ринковими цінами».
За даними підприємства, в січні-вересні поточного року виробництво вагонів на СВЗ знизилося на 37,8% до аналогічного періоду минулого року, а 90% замовників підприємства – з Росії.
У цілому падіння виробництва вантажних вагонів в Україні за підсумками дев’яти місяців скоротилося на 46% – до 20,383 тис. од.
Раніше про намір скоротити 500 працівників повідомив Крюківський вагонобудівний завод (Полтавська обл.), деякі цехи якого в зв’язку з падінням виробництва вантажних вагонів перейшли на дводенний робочий тиждень.
СВЗ – одне з найбільших підприємств залізничного машинобудування в Україні з повним циклом виробництва вантажних вагонів різних моделей і конструкцій. В даний час поставляє на залізні магістралі більше 10 видів вантажних вагонів.
У січні-червні 2013 року підприємство отримало чистий прибуток за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в розмірі 55,955 млн грн, що майже на 63% більше, ніж за аналогічний період 2012 року, чистий дохід виріс на 64% – до 986,695 млн грн. У той же час виробництво вантажних вагонів скоротилося на 28% – до 1919 од.
СВЗ входить до великої фінансово-промислової групи «Фінанси та Кредит», підконтрольній українському бізнесменові Костянтину Жеваго.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас