Президентський рейтинг Тимошенко і Кличко майже зрівнявся - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президентський рейтинг Тимошенко і Кличко майже зрівнявся - опитування

Особисті фінанси
1022
Президентський рейтинг екс-прем’єра України, лідера партії “Батьківшіна” Юлії Тимошенко і лідера партії “УДАР” Віталія Кличка майже зрівнявся. У другому турі виборів нинішній глава держави Віктор Янукович поступається і Ю.Тимошенко, і В.Кличко, і лідеру фракції “Батьківщина” Арсенію Яценюку, але набрав би більше голосів, ніж лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок.
Як свідчать результати дослідження соціологічної групи “Рейтинг”, якби вибори президента України проходили на початку жовтня 2013 року, і Ю.Тимошенко брала б у них участь, то В.Януковича підтримали б 24% опитаних (серед тих, хто взяв би участь у виборах), 21% – Ю.Тимошенко, 19% – лідера партії “УДАР” Віталія Кличка.
Крім того, 7% готові проголосувати за лідера Компартії України Петра Симоненка, 6% – за лідера Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олега Тягнибока, 2% – за народного депутата Петра Порошенко. Інших кандидатів підтримали б близько 5% виборців, не підтримали б жодного – близько 4%, не визначились з вибором – 11%.
У разі якщо Ю.Тимошенко не буде брати участь у виборах (а лідер фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк буде), то В.Януковича підтримали б 24% опитаних, 20% – В.Кличко, 17% – А.Яценюка. Крім того, по 7% підтримали б О.Тягнибока і П.Симоненко, 3% – П.Порошенко. Інших кандидатів підтримали б близько 5% виборців, не підтримали б жодного – близько 5%, не визначилися з вибором – 12%.
Як наголошується в прес-релізі “Рейтингу”, В.Янукович залишається одноосібним лідером симпатій на Донбасі, Півдні та Сході країни. У свою чергу Ю.Тимошенко лідирує на Заході, в Центрі та на Півночі, де мало чим поступається їй В.Кличко, а на Сході навіть має підтримку вище, ніж у лідера Батьківщини. Якщо Ю.Тимошенко не буде брати участь у виборах, то лідерство на Заході та Півночі переходить до В.Кличко, якому дещо поступається А.Яценюк.
Найбільше “невизначених” – на Донбасі (17%) та Півдні (15%).
“Слід зазначити, що рейтинг В.Януковича вище, ніж рейтинг Партії регіонів, найбільш виразно – на Донбасі. Так само рейтинг В.Кличка вище рейтингу УДАРу. Разом з тим, рейтинги Свободи і КПУ вище, ніж рейтинги їх лідерів”, – наголошується в прес-релізі.
Якщо б у другий тур президентських виборів вийшли В.Янукович і В.Кличко, 22% підтримали б чинного президента, 37% – лідера УДАРу. У той же час, проти обох – 12%, не визначилися – 11%, не брали б участь у голосуванні – 18%.
Якщо б у другий тур президентських виборів вийшли В.Янукович і А.Яценюк , 23% підтримали б чинного президента , 30 % – лідера Батьківщини . У той же час , проти обох – 17% , не визначились – 11% , не брали б участь у голосуванні – 19%.
Якщо б у другий тур президентських виборів вийшли В.Янукович і Ю.Тимошенко, 24% підтримали б чинного президента, 28% – лідера Батьківщини. У той же час, проти обох – 19%, не визначились – 11%, не брали б участь у голосуванні – 18%.
Якщо б у другий тур президентських виборів вийшли В.Янукович і О.Тягнибок, 24% підтримали б чинного президента, 22% – лідера Свободи. Одночасно проти обох – 23%, не визначились – 12%, не брали б участь у голосуванні – 19%.
У структурі прихильників В.Кличка домінує молодь. Старших найбільше серед прихильників П.Симоненка і П.Порошенко.
Більш “чоловічий” електорат мають В.Кличко і О.Тягнибок, більш “жіночий” – Ю.Тимошенко і П.Порошенко.
Якщо в структурі прихильників П.Порошенко, В.Януковича, П.Симоненка і В.Кличко домінують жителі міст, то серед прихильників Ю.Тимошенко та А.Яценюка – значна частина проживає в селах.
Найбільше виборців з вищою освітою у структурі прихильників П.Порошенко, О.Тягнибока та В.Кличка. Ці ж кандидати мають більше заможних прихильників, в той же час найбіднішими є виборці П.Симоненка і Ю.Тимошенко.
Дослідження було проведено 26 вересня – 6 жовтня 2013 р. Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старше. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% – не більше 2%, для значень близьких до 10% – не більше 1,3%, для значень близьких до 5% – не більше 1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас