Центробанк Ізраїлю вперше в історії очолила жінка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Ізраїлю вперше в історії очолила жінка

Світ
184
Центральний банк Ізраїлю очолить Карніт Флуг (на фото), яка виконувала обов’язки керуючого протягом 4 місяців безуспішних пошуків більш іменитого наступника Стенлі Фішеру.
Таке рішення після тривалих консультацій прийняли прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і міністр фінансів Яір Лапід.
Нетаньяху впевнений, що Флуг “продовжить вести Ізраїль до нових досягнень в галузі економіки на тлі світових економічних потрясінь”.
Пост керуючого в Банку Ізраїлю виявився вакантним 30 червня, коли набула чинності відставка Стенлі Фішера, який без пояснення причин достроково склав повноваження.
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і міністр фінансів Яір Лапід віддали перевагу 58-річній Флуг над трьома іншими претендентами. Флуг працює в Банку Ізраїлю з 1988 р.
У Флуг за плечима солідний досвід роботи в таких фінансових організаціях, як Банк Ізраїлю, МВФ і Міжамериканський банк розвитку.
З ім’ям Стенлі Фішера пов’язують збереження в країні економічного зростання та низького рівня безробіття в умовах світової фінансової кризи.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній міністр фінансів США Ларрі Саммерс відмовився від посади голови Банку Ізраїлю.
Зазначимо, що Джанет Йеллен, номінована напередодні Президентом США Бараком Обамою на пост глави Федеральної резервної системи (ФРС), у разі отримання схвалення Сенату стане першою жінкою, яка очолила ФРС США, і третьою (слідом за Флуг) в світі жінкою, яка очолила центробанк країни. Першою є росіянка Ельвіра Набіулліна, що стала шостим головою ЦБ РФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас