В українських обмінниках бояться нових $100 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В українських обмінниках бояться нових $100

Валюта
1839
Журналісти провели експеримент: спробували поміняти на гривні нову стодоларову банкноту, 8 жовтня введену в обіг в США і днями завезену в Україну. Фіаско зазнали в першому ж банку в самому центрі Києва. Здивований касир вперше тримав у руках нові сто баксів, але, трохи покрутивши їх у руках, навіть не став перевіряти в апараті через ультрафіолет.
«Нові долари тільки надійшли в продаж, і в банку ще немає інструкції, за якою можна міняти такі гроші», – сказали нам і повернули банкноту. Більше пощастило в другому обміннику. Касир з цікавістю взяла наш стольник, перевірила його на дотик і просканувала через апарат. «Так, ще не доводилося міняти нові $ 100», – зауважила дівчина і попросила у нас паспорт. На наше запитання: «А як же інструкція?» Нам відповіли: «Нову редакцію правил з описом купюри нового зразка чекаємо з дня на день. Але всі знають, що оновлена ​​американська банкнота вже введена в обіг – про це багато писала преса. Я ж бачу на детекторі, що купюра справжня, і нова інструкція мені не потрібна», – посміхнулася касир.
Ще день-два тому українці зберігали повну байдужість до нових ста доларів. А вчора відкрито їх вимагали у касирів. «Вся партія доларів, яка прибула після офіційної презентації купюри із США, складалася саме з нових банкнот. На всі відділення їх не вистачило, навіть скарги надходили. Обіцяли клієнтам привезти нові долари завтра-післязавтра», – розповіла директор операційного департаменту банку «Фінанси та Кредит» Галина Калашникова. Нову сотню вже почали розвозити по регіонах: перші поставки з Києва пішли в Одеську, Луганську та Харківську області. Як водиться, спочатку оновлені бакси потраплять до рук жителів великих міст і тільки після – у глибинку.
Щоб не помилитись, жителям невеликих містечок і сіл радять не купувати сотки з рук: щоб не бути обдуреними шахраями, які можуть почати під виглядом нових купюр “впарювати” підроблені бакси. Глобально ж, фінансисти впевнені, підробити нові долари буде дуже складно. «Ці банкноти захищені набагато краще, ніж купюри старого зразка (всього там 10 нових елементів захисту). З останніми дійсно траплялися неприємні події: коли експертиза показувала, що сотня – підроблена, клієнти були в шоці, багато йшли в сльозах. Думаю, з новими $ 100 таких сумних історій не буде», – запевнила Галина Калашникова.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас