Особливості бізнесу в Україні: «Донбасаеро» банкрут, а Коломойський розвиває інші авіакомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особливості бізнесу в Україні: «Донбасаеро» банкрут, а Коломойський розвиває інші авіакомпанії

Особисті фінанси
1666
Господарський суд Донецької області припинив санацію і визнав банкрутом авіакомпанію «Донбасаеро» і призначив ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців. До складу комітету кредиторів, який приймав рішення про банкрутство, входили підконтрольні Ігорю Коломойському компанії: «Укртатнафта», авіакомпанія «Роза Вітрів» і Приватбанк.
Джерело, знайоме з ситуацією в авіаційній галузі, вважає, що Ігор Коломойський і не планував успішну санацію, оскільки бренд «Донбасаеро» йому вже не потрібен. «В авіаційному бізнесі Коломойський вже зосередив свою увагу на розвитку інших компаній – «Роза Вітрів», «Дніпроавіа» і МАУ», – зазначив співрозмовник видання.
Незалежний експерт авіаційного ринку В’ячеслав Коновалов також вважає, що у власника не було необхідності зберігати «Донбасаеро», яке до того ж не мало шансів повернути борги через відсутність великих активів, тому що у нього є інші авіакомпанії.
Старший юрист, адвокат юридичної фірми Danevych Андрій Гук розповів, що, згідно з реєстром судових рішень, вартість активів компанії оцінюється в 123 млн грн, при цьому сума кредиторської заборгованості становить 381,5 млн грн.
«Гроші між кредиторами будуть розподілятися пропорційно. У першу чергу будуть виплачені зарплати і податки», – зазначив він. У липні 2013 р. міністр соціальної політики Наталія Королевська повідомила, що компанія «Донбасаеро» погасила 2 млн грн заборгованості із зарплати від загальної суми боргу 16 млн грн.
Нагадаємо, 10 січня 2013 суд порушив справу про банкрутство «Донбасаеро», а також ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру санації боржника строком на шість місяців – до 9 липня 2013 р.
Розпорядником майна перевізника був призначений арбітражний керуючий Леонід Талан, який також був розпорядником майна авіакомпанії «Аеросвіт».
За визначенням суду від 10 січня 2013 процесом санації «Донбасаеро» керував її директор Олег Новіков. Крім цього, кредитори, що володіють понад 50% боргів авіакомпанії, вже погодили план санації.
«Аеросвіт» і «Донбасаеро» в 2007 р. створили альянс «Українська авіаційна група», до якого в 2010 р. приєдналася «Дніпроавіа» (Дніпропетровськ). Всі три компанії контролювалися структурами, пов’язаними із співвласником Приватбанку (Дніпропетровськ) Ігорем Коломойським.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас