Киян застрахують за 25-120 гривень на місяць - гряде муніципальна медстраховка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киян застрахують за 25-120 гривень на місяць - гряде муніципальна медстраховка

Особисті фінанси
1300
Незабаром мешканці столиці зможуть оформити муніципальну медстраховку. Вона дешевше, ніж у приватних страхових компаній. Всього киянам запропонують три пакети: пенсіонерам – по 25 грн на місяць, а для звичайних киян – 80-120 грн на місяць. Влада сподівається, проект запрацює вже до нового року.
Проект рішення розробили в Департаменті комвласності КМДА, зараз його вивчають комісії Київради. Планується, що вже на одній з найближчих сесій його винесуть на голосування. «Кілька столичних КП отримають право придбати страхову компанію, а КМДА має здійснити її відбір. Потім ми зарахуємо її в комунальну власність», – розповів нам директор Департаменту Дмитро Парфененко. «Ми вже отримали шість заявок від компаній-претендентів. Для відбору проведуть конкурс. Як саме він буде проходити – вирішимо пізніше», – уточнює радник голови КМДА Дмитро Турчак. Влада сподівається, що така страхова запрацює до кінця року. Суму, яку потрібно заплатити за введення нововведення, поки не озвучують. «Це буде залежати від вартості, яку запропонують за себе компанії-претенденти і можливостей міста», – кажуть у КМДА. Як розповіли самі страховики, ринкова вартість СК – від $ 10-20 тис. до $ 10 млн.
Після всіх формальностей киянам запропонують три міських страхових пакети: для пенсіонерів та малозабезпечених, і два варіанти для звичайних киян. « Їх вартість на місяць буде приблизно 25, 80 і 120 гривень (у приватників – від 166 до 333 грн/місяць). Вона буде покривати від 8 до 36 тис. грн на рік. Киян будуть обслуговувати в міськлікарнях і поліклініках. Страховка повністю покриє медикаменти та обстеження при госпіталізації, амбулаторне лікування, а також додатково на харчування в лікарні – 15 грн (зараз близько 7-11 на кожного хворого). Обмеження складають стоматологічні захворювання, протезування штучних суглобів, венеричні хвороби, туберкульоз та інші», – розповідає Турчак. Також, за його словами, поліс медстраховки від міста бажаючі зможуть отримати разом з карткою киянина. «Вже зараз до неї розробляють додаток «Страховка». У нього внесуть відомості по страховці людини, трохи пізніше – її історію хвороби, які зможе зчитати за карткою лікар», – розповідає радник. Обговорюється варіант, щоб місто оплатило вартість страховки пенсіонерам. Подібне вже зробили в Муніципальній лікарняній касі. «На минулій сесії депутати затвердили зміни до програми «Турбота», завдяки чому за рахунок неї афганці, чорнобильці та породіллі зможуть при бажанні сплатити внесок (30 грн) до каси, яка покриє ним витрати на ліки при попаданні в лікарню», – розповів директор стратегічного розвитку каси Володимир Загородній.
«Якщо в майбутньому ця страхова компанія буде приносити дохід місту – ми проголосуємо», – говорить член профільної комісії і фракції ПР Володимир Філіппов.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас