З 220 тис. чорнобильців в Україні близько 10 тис. замаскувалися під ліквідаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 220 тис. чорнобильців в Україні близько 10 тис. замаскувалися під ліквідаторів

Казна та Політика
816
З 220 000 чорнобильців в Україні близько 10 тисяч замаскувалися під ліквідаторів і постраждалих від чорнобильської катастрофи в Україні. Про це на прес-конференції заявив президент Всеукраїнського громадського об’єднання інвалідів “Союз Чорнобиль України” Юрій Андрєєв.
Він розповів, що більшість з них стали учасниками ліквідації аварії на основі неправдивих свідчень. Також в Україні поширена ситуація, коли люди дають судам відкати, діючи разом з юридичними конторами, і домагаються таким чином отримання чорнобильських пенсій. “Відкати кримінальним структурам від таких хибних чорнобильців досягають 50% від пенсій і виплат чорнобильцям”, – зазначив Андрєєв.
Він також розповів, що такі неправдиві чорнобильці у зв’язці з кримінальними структурами за документами вже в 18-19 років ставали пенсіонерами. “Моя дружина з Прип’яті була евакуйована, проте вона після цього всі роки працювала, що дало їй можливість зараз отримувати 3 тис. грн пенсії. Ганебними є виступи чорнобильців, які не працювали, не були ліквідаторами, були евакуйовані з Прип’яті і тепер, отримуючи 800 грн пенсії, намагаються довести, що їм платять неправомірно”, – зазначив експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас