Туристичний бум: 532 тис. українців відвідали Туреччину за 8 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристичний бум: 532 тис. українців відвідали Туреччину за 8 місяців

Особисті фінанси
585
532 тис. українців відвідали Туреччину за 8 місяців 2013 року – повідомив аташе офісу з питань культури та інформації Посольства Туреччини в Україні Берат Йилдиз.
“За перші 8 місяців поточного року Туреччину відвідало 532 тис. українських туристів, що перевищує показники за аналогічний період 2012 року на 19%. Якщо активність українських туристів залишиться на такому ж рівні, то до кінця року ми очікує прийняти близько 750 тис. ваших співгромадян. Більше того, туристичний потік з Туреччини в Україну також збільшується. у 2012 році Україну відвідало 117 тис. турецьких громадян, що на 55% перевищує показники 2011 року, а в поточному році, за прогнозами Офісу з питань культури та інформації Посольства Туреччини, в Україні побуває 150 тис. турецьких туристів”, повідомив аташе офісу з питань культури та інформації Посольства Туреччини в Україні.
Він також зазначив, що пляжі Анталії традиційно залишаються фаворитами серед українців, а Стамбул цікавить все більшу кількість туристів з України: з січня по серпень 2013 року в Анталії побувало 283 тис. українців – на 16% більше, ніж за аналогічний період минулого року, а Стамбул відвідало 162 тис. українських туристів, що на 28% перевищує показники січня – серпня 2012.
Висока відвідуваність українцями Туреччини є результатом тісної співпраці обох країн в туристичній сфері. Одночасно турецькі громадяни цікавляться спільною українсько-турецькою історичною спадщиною. В Україні знаходиться безліч історичних пам’яток, пов’язаних з Туреччиною. Більше того, Україна займає третє місце в світі за кількістю меморіалів турецьким воїнам. У зв’язку із зростанням інтересу турецьких туристів в Україну кількість рейсів між двома країнами збільшується. Сьогодні з Туреччини в Україну, включаючи чартерні рейси, вилітає близько 100 літаків на тиждень.
Нагадаємо, у вересні вперше відбулися Дні культури України в Туреччині, організовані на державному рівні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас