Червона ікра в Росії різко подешевшала - через постачання із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Червона ікра в Росії різко подешевшала - через постачання із США

Світ
2037
Ціни на червону ікру, яка є одним з улюблених делікатесів росіян, різко знизилися через постачання із США. Зараз ціна на російську ікру складає в Москві 1200 рублів за кілограм, а кілограм американської ікри коштує близько 700 рублів, повідомляє сайт ІноТВ з посиланням на репортаж австрійського видання derStandard.at.
Керівник Аналітичного центру інформаційного агентства з рибальства Тимур Мутупов розповів журналістам, що різниця в ціні, яка невигідна для російських виробників, обумовлена ​​рекордним уловом на Алясці, який виявився в 2,5 рази більше, ніж у 2012 році. При цьому велика частина улову йде на продаж в Росії, оскільки в США червона ікра не користується попитом.
Друга причина падіння цін, на думку експерта, в тому, що імпортери занижують митну вартість завезеної ікри.
Для російської економіки продаж ікри не грає великої ролі, але цей продукт має для країни велике символічне значення, і її можна знайти в будь-якому російському меню.
Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що у вересні ціни на червону ікру, що злетіли з початку року майже на 70%, повернулися до попереднього рівня і можуть ще знизитися. Експерти тоді казали, що це результат не тільки дешевих поставок з Північної Америки, але і конфлікту між переробниками центрального регіону і Далекого Сходу.
В.о. президента Асоціації виробничих і торговельних підприємств рибного ринку Віталій Корнєв нещодавно повідомив “Інтерфаксу”, що ситуація на ринку червоної ікри “схожа на сезон 2010/2011 років, коли перед Новим роком 140-грамова банка ікри поставлялася в торгові мережі по 200 рублів, а в травні 2011 року її продавали по 99 рублів”.
Попит поки не дуже високий, і, якщо виробники не реалізують більшу частину своєї продукції до кінця 2013 року, ціни можуть впасти ще сильніше.
Правда падіння цін ніяк не позначилося на осетровій чорній ікрі, яку, як і раніше, можуть дозволити собі лише одиниці. 50-грамова баночка цього делікатесу коштує в онлайн-магазині від 3000 рублів. Це пов’язано з тим, що видобуток і продаж чорної ікри в Росії строго обмежені.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас