Більшість киян виступає проти платного в'їзду в центр столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість киян виступає проти платного в'їзду в центр столиці

Особисті фінанси
404
Інститут Горшеніна провів телефонне опитування на тему «Платний в’їзд у центр міста Києва». Всього згідно з випадковою вибіркою було опитано 1000 мешканців м. Києва віком від 18 років. Квотами були район проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,1%.
Більше половини жителів Києва (52,1%) знає про бажання столичного ДАІ зробити в’їзд до центру міста платним. Водночас, 43,4% киян не знають про це. Не змогли відповісти на запитання 4,5% опитаних.
При цьому схвалює таку ініціативу, тією чи іншою мірою, переважна меншість опитаних (13,6%, з яких тільки 3,2% – повною мірою). Більшість же киян (59%) негативно налаштовані щодо перспективи платити за в’їзд до центру столиці. Більше чверті жителів столиці (27,4%) не змогли відповісти на запитання про своє ставлення до нововведення.
Більше третини опитаних (35,8%) переконані, що платний в’їзд не вирішить проблему заторів у центрі міста. Ще 26,4% висловили ту ж думку менш категорично. Впевнені у протилежному лише 4,2% киян. Ще 11,3% опитаних сподіваються на поліпшення ситуації з трафіком в центрі Києва після впровадження ініціативи ДАІ. 22,3% респондентів не змогли відповісти на дане питання.
Більше двох третин опитаних (68,1%) висловили негативне ставлення до пропозиції змусити водіїв паркувати автомобілі в зимовий період по різні боки дороги в залежності від числа місяця (по парних числах – з одного боку, по непарних – з іншого). 39,2% сформулювали ставлення до такої пропозиції як «точно негативне», 28,9% – як «скоріше негативне». Лише 9,3% киян прихильні до такої ініціативи (з них 2,8% ставляться «точно позитивно», 6,5% – «скоріше позитивно»). Вагалися з відповіддю 22,6% опитаних.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас